7 idéer til supersmart opbevaring af dine madvarer

Har du brug for hjælp til at få styr på din madopbevaring og reducere madspild? Så se med her, og lad dig inspirere af vores 7 geniale idéer til, hvordan du opbevarer dine madvarer i køkkenet.

Smart opbevaring i køkkenet

1. Brug glaskrukker til din madopbevaring

Glaskrukker er din nye bedste ven. Ikke alene fordi de holder din mad frisk, men også fordi de er gennemsigtige, hvilket sparer dig en masse tid, når du leder efter noget bestemt. Fyld gryn, mel, korn og pasta i beholderne - så kan de stå fremme og pynte, og du får mere plads i skabe og skuffer.

2. Få styr på holdbarheden med etiketter

En af de nemmeste måder at opbevare dine madvarer og reducere madspild på er at fryse dem ned i passende portioner. Med lufttætte poser er det nemt at finde det, du leder efter, i en overfyldt fryser, og de er nemme at mærke med holdbarhedsdato.

3. Lav et viktualierum til opbevaring af mad

Grøntsager som kartofler og løg holder sig bedst, når de opbevares køligt og mørkt, f.eks. i et skab. Sørg for at ha' masser af beholdere af glas og plast til dine kolonialvarer. Det gør alt nemt at finde, og det ser superordentligt ud.

LÆS OGSÅ 11 smarte opbevaringsløsninger

4. Smart opbevaring af krydderurter

Ikke alle grøntsager holder af at komme på køl. Faktisk trives mange af dem helt fint på veloplyst køkkenbord. Prøv en selvvandingskrukke til dine krydderurter (så holder de meget længere) og en hængende bakke (så du udnytter pladsen optimalt). Og som en ekstra bonus kommer dit køkken til at se fantastisk ud!

5. Organiser dit køleskab beholdere og etiketter

Findes der noget bedre end et velorganiseret køleskab? Nej, vel? Med transparente beholdere, som kan stables, etiketter og en fast plads til alt har du et meget bedre overblik over, hvad du har, og hvor længe det kan holde sig. Husk, at frugt og grønt holder sig bedst sammen med madvarer af samme type. Opbevar derfor frugt og grønt i hver sin grøntsagsskuffe, og indstil den til det rigtige fugtighedsniveau.

6. Smart opbevaring til dine krydderier

Hvis du opbevarer dine krydderier i en skuffe, er krydderibakker en praktisk måde at holde orden. Brug klare krukker med etiketter så krydderierne bliver endnu nemmere at finde.

7. Transportabel opbevaring af madvarer

Brug et transportabelt rullebord i køkkenet til opbevaring af olier, krydderier, marinader og andre ting du bruger, når du laver mad.

HÅNDPLUKKET TIL DIG