Feng shui | 7 nemme feng shui regler

Ved at at indrette efter feng shui, kan du skabe god balance i dit hjem og i dit liv. Men hvad er feng shui? - og hvordan indretter du efter det? Det har vi spurgt en feng shui ekspert om.

feng shui
© Getty Images

Hvad er feng shui?

Feng shui, er en ældgammel kinesisk filosofi, der forklarer hvordan dine fysiske rammer påvirker din psyke. Ideen er, at der overalt omkring dig er 'usynlige kræfter', som påvirker dit velbefindende.

Disse energier kan enten være gavnlige eller skadelige, men ved hjælp af principperne i feng shui, kan man indrette sine omgivelser så de gavnlige energier giver en positiv indflydelse på dit velvære.

Selvom det kan lyde lidt abstrakt, har denne filosofi affødt en række konkrete løsningsforslag til din indretning, der helt sikkert vil få roen tilbage i dit hjem.

Disse tips er meget konkrete og lette at udføre for alle, leder du i stedet efter metoden bag 'bagua kortet', kan vi anbefale Rebekkah Leves blog.

Ekspertens 7 feng shui indretningsregler

Den nemme vej til bedre feng shui i indretningen, er igennem disse 7 feng shui regler. Reglerne er udført af feng shui eksperten Jannice Wistrand. Du kan læse mere om feng shui på Jannice Wistrands blog, Simplicity.

1 Undgå møbler langs væggene

Når du indretter et rum, kan det være fristende at placere alle møbler langs væggen. Men detforhindrer de gode energier i at flyde frit.

Forestil dig, at rummet er fyldt med vand, men at du har nogle store sten, der kan fungere som trædepuder og fikspunkter. De skal placeres rundt omkring i rummet, også i midten, så vandet kan strømme i cirkler. Hvis stenene (læs møblerne) står op ad væggene, bliver vandet (læs energien) til et voldsomt vandfald, der giver stor uro.

2 Hold pladsen foran vinduerne fri

Det giver disharmoni i rummet at fylde pladsen foran vinduer med ting og sager. Menneskets sind påvirkes negativt, hvis det ikke kan 'flyde frit' og komme hen til vinduet med lys og udsigt.

Det er nemt at lade sig forføre af nye trends og farver. Men prøv at finde ting du er glad for, lige meget om tiden skifter. Vær ligeglad med gæsternes mening og omgiv dig altid med ting der gør dig glad.

4 Ryd op i dit rod

Vi kender det alle. Stolen, som pludselig er blevet opsamlingsplads for alt tøjet, skuffen i køkkenet, der bliver fyldt med alt andet end køkkenting.

Jannice Wistrand kalder disse områder for 'en surdej' i hjemmet, en ting, der står og gror – og stresser dig hver dag. Indretningseksperten foreslår, at du hver aften bruger ti minutter på at få kål på de stressende propper i hjemmet. Stil et æggeur, mens du rydder op, så bliver det oven i købet lidt sjovere.

5 Undgå indretning der matcher for meget

I følge filosofien bag feng shui, opnår man bedst balance ved at mikse alle fem af naturens elementer. Prøv at have samme tanke når du indretter dit hjem.

For mange ting i samme farve eller træsort, kan give en flad fornemmelse. Sørg for eksempel for, at give den industrielle stil noget modstand fra vintage.

6 Ryd op i entreen dagligt

Entreen er det sidste, du ser, når du forlader dit hjem – og det første, når du vender tilbage. Alligvel er det stedet, vi roder mest i, og ubevidst irriterer det os og giver stress.
Ryd op i entreen dagligt – det er meget vigtigere end for eksempel børneværelser.

7 'Less is more'

Det er måske lidt en kliché, men ikke desto mindre en af de vigtigste sandheder inden for indretning. Det gælder for eksempel planter. Hellere en gruppe smukt arrangerede planter i et hjørne af rummet end enlige kaktusser spredt ud over hele boligen.