8 stylingidéer: Sådan bruger du de små hylder i din indretning

De små hylder er mere populære end nogensinde. Måske fordi de er det perfekte udstillingsted for din favoritnips, kermaik og køkkengrej.

Små hylder
© Pinterest

Du kender det måske. Du har lige købt en fin lille hylde - måske impulsivt. Måske fordi den var smuk eller måske fordi du tænkte, den var praktisk.

Så kommer du hjem og afprøver alle væggene for at finde den bedste placering til dit nye fund. Væggene bliver vurderet flere gange, for hvor søren skal den lige hænge? Hvor får du mest muligt ud af den?

Minihylden kan bruges på flere måder og dermed bidrage med forskellige udtryk i det valgte rum. Du kan enten bruge selve hylden som blikfang eller sætte ting på, som du ønsker skal have lidt ekstra opmærksomhed.

1. I køkkenet

Her har du garanteret stel, som er ret så ærgerlige at gemme væk lukkede skabe. Hvis det er arvestykker, kan du med fordel stille det op på hylden for at tilføre personlig stil. Ellers kan du placere hylden en smule lavt og bruge den til krydderier, som du måske opbevarer i små, fine glas. Dertil kan du give hylden lidt liv med en krydderurt i en smuk grøn farve.

2. Til planterne

Planter må gerne være alle steder i hjemmet og helst også i flere højder. Du kan derfor bruge din hylde til at få planterne op over hovedhøjde. En plante, der hænger ned fra hylden, kan give et cool junglelook - brug fx en guldranke, der tilmed er ultra nem at passe og trives de fleste steder.

3. Hylden som sengebord

Har du heller ikke specielt meget plads ved siden af sengen? Så kunne du overveje at bruge hylden som et lille sengebord. Bor eventuelt et hul i i hylden, så du kan hænge en pære ned igennem. På den måde sparer du pladsen på selve hylden.

4. På billedvæggen

Den lille hylde kan også placeres inde imellem billederne på din gallerivæg. Det bryder udtrykket og give dynamik i rummet. Du kan enten vælge at placere et par af billederne på hylden eller lade den stå for sig selv med en fin vase eller plante.

5. Flere minihylder sammen

Skab større effekt ved at have flere minihylder hængende sammen. De kan enten placeres under hinanden, hvis du går efter et roligt udtryk eller forskudt, hvis der skal være et mere levende look. Det er en fordel at holde dig til at begrænset antal sager på hylderne, da det hurtigt kan se rodet og tungt ud.

6. Til praktiske sager

Selvfølgelig kan den lille hylde bruges til andet end bare at se fin ud. Brug den i entréen, med et par kasser til handsker, cykellygter eller andet praktisk, du lige skal gribe, inden du smutter ud af døren. Igen er det en god idé ikke at proppe hylden med for mange sager, da entréen er det første gæsterne ser og den derfor godt må se ordentlig og ryddelig ud.

7. Coffee Table Books

Det ligger godt nok i navnet, at de smukke bøger skal placeres på sofabordet, men det kan være et problem, hvis dit sofabord ikke er så forfærdelig stort. "Snyd" lidt og stil bøgerne på hylden, så de stadig får den opmærksomhed de fortjener med deres smukke omslag.

8. En enkel hylde

En hylde kan også gøre en verden til forskel, hvis den får lov til at hænge helt alene på en større væg. Det ser især godt ud, hvis hylden er malet i en anden farve end væggen, så den virkelig kan skabe blikfang.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis -tilmeld dig her