8 inspirerende måder at give loftet personlighed

Kig op - der er et loft, der skriger på opmærksomhed. Se 8 eksempler på lækker brug af loftet i stue, køkken og soveværelse.

Kreativ brug af loftet i indretningen

Kan du heller ikke få nok af boligindretning og har du samtidig snart dækket alle vægge og gulve med møbler, tæpper og billeder? Så skulle du måske vende blikket opad. Loftet er nemlig i mange hjem forsømt som et lærred for kreativ boligindretning.

Det er klart, at de hvide lofter, som de fleste af os har, har en god evne til at fordele lyset i et rum. Nogle steder gør det dog ikke noget, at loftets hvidhed bliver brudt med andre farver og indslag. Det kan f.eks. være i soveværelset, hvor det faktisk er en fordel for vores søvn, at lyset er mere nedtonet. Men loftet kan også får en tur alle mulige andre steder - fordi det simpelthen bare er sjovt og kan komme til at se fantastisk ud!

Se ti eksempler her på kreativ brug af loftet i indretningen.

1. En ramme fra gulv til væg til loft

Skab et hyggeligt rum i rummet ved at konstruere en ramme i træ fra gulv til væg til loft. Det kun f.eks. være med brædder i forskellig farve og tekstur som her.

2. Træ over køkkenøen

Når der nu alligevel skal lys over køkkenøen, så kan man jo opsætte en levende træflade med indlagte LED-lys i loftet over køkkenøen.

3. Træloft i børneværelset

Småbørn tilbringer lang tid i deres vugger og tremmesenge. Hvorfor ikke give dem et lille stykke natur at kigge på. Det kunne for eksempel være med et mørkbejdset og spraglet træloft som dette:

4. Trælister med lys i loftet

I disse trælister fra væg til loft er der indlagt lys.

5. Lys i stukken

Overgangen mellem væg og loft formidles ofte af stuk i danske huse. Det er en lidt bedaget skik. Måske kunne den opdateres med et lille lysshow bag de konkave loftslister som her.

6. Træloft i køkkenet

Hvis du alligevel skal udskifte køkkenet med et nyt med træpaneler, så kunne du jo tage loftet med i købet og vælge en trækvalitet dertil med en lignende tekstur og varme.

7. Net i loftet

Et solidt net i loftet i et højloftet rum giver både mange legemuligheder og afslapningsmuligheder.

8. Fritlagte mørke spær i loftet

Denne idé er ikke ny, men det gør den ikke mindre god. De mørkbejdsede bjælker i loftet fungerer prima som kontrast til de hvide lofts- og vægfarver.