8 nye trends til din bolig i 2018, du vil elske

Hvad bliver årets farve? Hvilke nye grønne planter skal du have fingrene i? Hvad er Wabi Sabi - og hvorfor er det vigtigt at kende? Alt det, og meget mere, får du svar på her.

© Geberit

Et nyt, friskt år betyder også nye, skønne trends til vores bolig. Ikke kun nyt design, nye farver og nye ’musthaves’, men også nye måder at tænke indretning af vores hjem på.

Tag et kig ind i krystalkuglen her og se, hvordan du (måske) kommer til at indrette dit hjem i 2018.

1. De nye farver

’Greenery’ var årets farve fra Pantone i 2017. Men hvad skal vi have på væggene i det nye år?

Det har flere af de store farve-brands (naturligvis) et bud på. Årets farve i 2018 er ifølge Dyrup farven ’Black Flame’, der er en dyb, næsten sort mørkeblå, som giver hjemmet en intens og hyggelig hulestemning.

Nordsjö mener derimod, at årets farve er deres ’Heart Wood’ - en smuk, varm farve på den rosa skala, der minder lidt om ’Millennial Pink’, der i øjeblikket er super populær i mode- og designverdenen. En lyserød, der på samme tid er klassisk og meget moderne.

Pantone har til 2018 skiftet 'Greenery' ud med farven ’Ultra Violet’. En dyb lilla, som de beskriver som "dramatisk, provokerende og tankevækkende, der inspirerer til at være fantasifuld og opfindsom".

2. Wabi Sabi

Det lyder måske som en ret fra det japanske køkken – Wabi Sabi – men faktisk er det en filosofi, der stammer fra Zen Buddhismen og er spået til at blive en stor tendens i indretningen i 2018.

Wabi Sabi er læreren om at se det smukke i det uperfekte. Det handler om nærhed, ægthed og naturen.

Oversat til boligindretning betyder det fokus på beskedenhed, asymmetri og naturlige materialer – et skår i potten bliver smukt, uperfekte nuancer i fliserne en fin designdetalje og klassiske materialer som fx hør giver den 'perfekte' uperfekte overflade, der har afvigelser i form og struktur.

3. Intelligent design

Vi har længe talt om 'smart home' og teknologi, der flytter ind i vores bolig for at gøre hverdagen lettere. Nu er teknologien ved at være så moden, at det for alvor giver mening – og designet følger med og lever nu op til den kræsne forbrugers høje standarder.

I 2018 vil du se intelligent design, hvor form og funktion smelter sammen, der hjælper dig til alt fra lyssætning i hjemmet til det intelligente bad, der tilpasser vandtemperaturen og -mængden perfekt.

Også dit toilet kommer til at kunne mere i 2018. Hverdagen bliver fyldt med ren velvære med et AquaClean-toilet, der nænsom rengør dig med vand efter toiletbesøg. Trenden er allerede stor i Asien, men nu vælger flere og flere af os europæere også et douchetoilet.

© Geberit

Douchetoiletter bliver mere og mere populære, fordi de gør hverdagen mere luksuriøs. Geberit AquaClean Mera kombinerer elegant design med nyskabende teknologi. Det væghængte design får toilettet til at fremstå nærmest svævende over både gulvet og ud fra væggen på grund af den forkromede afdækning. AquaClean Mera rengør dig nænsomt med lunt vand og tørrer dig blidt med luft, har lugtudsugning, sædevarme og kan betjenes via et enkelt tryk på den tilhørende fjernbetjening eller via Geberit AquaClean appen.

Vil du prøve, hvordan douchetoilettet Geberit AquaClean Mera virker - i en afslappet atmosfære? Find en Geberit-partner her, der alle har douchetoiletter installeret, på deres kundetoiletter.

4. Grøn, grønnere, grønnest

I 2017 var farven grøn overalt (ikke blot som årets farve hos Pantone), og i det nye år breder den ’grønne’ tendens sig for alvor. Vi bliver nemlig mere miljøbeviste i mange aspekter af vores liv i 2018.

Tiden for ’hurtige møbler’ (fast furniture) er slut. Dermed ikke sagt, at det er slut med budgetvenlige indretningsløsninger. Men det skal være design, du vil bruge og sætte pris på i mange år fremover, og som har en lang levetid.

5. Blomsterne flytter ind

Planterne groede sig fast i vores hjem i 2017. De grønne planter som monstera, violfigen, gummitræ, alocasia og calathea er der stadig i 2018, men nu skal du også gøre plads til blomster.

Tendensen er at indrette med uperfekte blomsterbuketter og vælge store blomsterprint, ’oversize florals’, på alt fra tapeter til boligtekstiler, tæpper og møbler. Gerne i en mørk og frodig farveskala – gå ikke efter sommerhusstemningen med små, lyse blomsterprint.

6. Velour

Engang var det gammeldags, nu er det boheme og afslappet luksus. Velour i alle farver kommer til at dominere indretningen på især sofaer, puder og sengetæpper i det nye år.

7. Fliser med geometrisk mønster

Som noget nyt vil vi i 2018 se fliser i geometriske mønstre, der skaber en super smuk effekt på gulve og flader i køkkenet og på badeværelset.

Metro-fliserne fortsætter sin vilde popularitet i det nye år, men vi kommer også til at se farvede glasfliser og mindre fliser i hexagon-formen.

8. Monokromt farveskema

Mønstre i sort og hvid på fx puder og gulvtæpper er for alvor tilbage og kunne ses flere steder på møbelmesserne i Europa. Så forbered dig på at omfavne den monokrome trend i hjemmet i 2018.

Kilder: Geberit-aquaclean.dk, Huffingtonpost.com, Purewow.com, Theguardian.com, Popsugar.com.