9 fund til dig, der vil skabe den perfekte billedvæg

Slip din indre gallarist fri, og skab personlighed i dit hjem med en væg, der består af mere end bare billeder

© Thomas Dahl

Får du sved på panden af tanken om at lave den perfekte billedvæg, så lad dig inspirere af disse ni fund, der giver dit hjem ekstra personlighed og en snert af galleri-stemning. Udover at være dekorativ kan du bruge billedevæggen til at opdele dit rum og og gøre billedvæggen til en zone i dit hjem – og her kan du med fordel bruge andre items end billeder.

Plakater

Plakater og billeder er ikke til at komme udenom, når du skal lave en billedvæg. Heldigvis findes der i dag et utal af genrer, så du med garanti kan finde noget, der passer til din smag. Du kan blandt andet vælge mellem fotografi, grafik eller tegning, men kan du ikke vælge, så vær ikke bange for at mikse det hele på kryds og tværs. Det kan give et mere legende udtryk og gøre det nemmere at kombinere med forskellige stilarter.

LÆS OGSÅ 39 topinspirerende billedvægge + guiden til hvordan du hænger din egen

Stol

Ved at sætte en stol tæt op ad billedvæggen, kan du give en ekstra dimension til billedvæggen og på den måde skabe et ekstra rum i rummet. Udnyt stolens slanke design og flettede sæde til at skabe både kontrast og sammenspil med rammerne og vægfarven.

Skammel

Brug en skammel som bord til din stol. På den måde undgår du at tage for meget plads, men opnår stadig at skabe dybde i rummet. Brug skamlen dekorativt, og lad den træde frem i kontrasten til væggen, eller brug den funktionelt, og placér bøger eller andet nips på den.

Rammer

Ved at mikse forskellige rammer kan du skabe et mere unikt look og give din billedvæg mere perspektiv. Kombinér farver, materialer og form.

Går du efter et lidt mere skødesløst look, kan du også lade dine rammer stå på gulvet.

Spejle

Ønsker du at skabe mere dybde i dit rum og måske endda en illusion om et større rum, er det en god idé at bruge spejle side om side med dine billeder. Spejlene findes i mange forskellige former og nuancer, så det er bare at vælge.