Stooop! 9 ting du sikkert støvsuger op, men ikke må!

Hvis du har din støvsuger kær og ikke vil miste den foreløbig, så pas på med at støvsuge disse ting op!

ting du ikke må støvsuge op
© Getty Images

Det kan være fristende at svinge støvsugeren efter at have spildt eller tabt noget på gulvet, men pas på! – det kan være ødelæggende for din maskine og motoren kan ryge sig en tur.

Læs med her og find ud af hvilke ting der kan have fatale konsekvenser for din støvsugers levetid.

1 Aske

Efter en hyggelig aften i sofaen med ild i pejsen, er der masser af fint askestøv tilbage. Selvom det kan være fristende, må du ikke støvsuge de fine partikler op. Du kan risikere at små gløder ligger og ulmer inde i støvsugeren, og konsekvenserne kan være fatale.

Kilde: Avisen.dk

2 Glasskår

Hvis du taber et glas eller måske din yndlingsvase, så pas på med at hive støvsugeren frem for at fjerne det smadrede glas. Det kan sætte sig fast i maskinen og ødelægge pose og filtre inde fra. Brug i stedet kost og fejebakke til at rydde op efter uheldet.

Kilde: Onegoodthingbyjillee.com

3 Hårtotter

Måske klipper I hinanden derhjemme, og det betyder en masse totter af hår på gulvet efterfølgende. Men pas på med at fjerne dem med støvsugeren, de kan nemlig filtre sig sammen i maskinen og spærre for støvsugerens funktioner. De enkelte hår, der sætter sig i sofaen er okay at tage med støvsugeren, men fej op efter din hjemme-klipning i stedet for at støvsuge.

Kilde: Onegoodthingbyjillee.com

4 Større løsdele

Mønter, Lego-klodser, papirklips og mange andre dimser og dutter, der kan ryge på gulvet i hverdagens tumult, kan faktisk skade motoren. Din støvsuger vil blive ked af at skulle presse sig selv for at fange disse ting. Den vil kvittere med længere levetid hvis du i stedet undgår at støvsuge større effekter op.

Kilde: Onegoodthingbyjillee.com

5 Morgenkaffe

Kaffegrums og især våd kaffegrums er bandlyst at støvsuge op. Motoren kan ikke klare det, og i værste fald kan der begynde at gro svampespore inde i maskinen - yikes! Fej det i stedet for op og giv det til dine haveroser, så de kan få gavn af den som gødning.

Kilde: Rd.com

6 Byggestøv

Det er oplagt at støvsuge efter en ombygning, men fejlagtigt at tro at en støvsuger kan hjælpe dig af med byggestøvet. De små partikler vil pustes i gennem maskinens filtre og sprede sig i luften i stedet for egentlig at samle sig i støvsugerposen.

Kilde: Rd.com

7 Tabte planter

Potteplanter har det med at ryge på gulvet ind i mellem, og her er det oplagt at svinge støvsugeren. Ligesom med kaffegrums kan det samle sig i maskinen og starte en uhensigtsmæssig vækst af svampe. Pas derfor på med dette, og fej pottemulden op, når en plante ryger en tur på gulvet.

Kilde: Rd.com

8 Makeup

Det er en klassiker at tabe sin spritnye blush på gulvet eller endnu værre; på gulvtæppet. Forsøg at få så meget op uden at bruge støvsugeren. Det kan nemlig smelte inde i maskinen og ødelægge den indefra. Tør i stedet op med kost og fejebakke eller en våd klud.

Kilde: Onegoodthingbyjillee.com

9 Vand

Våde ting såsom spildt vand eller våd havregrød kan være ødelæggende for elektronikken i din støvsuger, og du risikerer ganske enkelt, at den brænder sammen. Tør i stedet op med en klud eller brug en støvsuger specielt til vand, hvis der er tale om større vandskader.

Kilde: Avisen.dk