8 boligtrends fra 90'erne, der har et kæmpe potentiale til at blive trends nu

Du har sikkert svoret, du aldrig ville male en væg med svamp (igen)... Men vi tror, vi kan få dig overbevist om noget andet.

© Sköna Hem/At my Casa

Når vi mindes 90'erne, er det ikke altid med positiv tone, vi fremhæver årtiets trends. Der var altså et par ekstremer, vi gerne ser forbliver historiske. Og så er der de andre trends, der har et potentiale, de fleste har overset!

Hvad siger du? Skal det forblive et kikset minde eller skal vi bringe 90'erne "back"?

Farvede glasvaser

Glasvaserne med tulipaner i var på sit højeste i 90'erne og især Iittalas vase Aalto med den lidt spøjse form, var at finde i maaange hjem. Vasen fik en smuk smaragdgrøn farve tilbage i 2016 i forbindelse med vasens 80-års fødselsdag, og hurra for det comeback!

Vand- og ølkasser

Måske er vi endnu ikke helt klar til, at Tuborgs trækasser skal flytte ind som bogreoler igen, men vi er bestemt ikke afvisende overfor at lade et par festlige plastikkasser tage plads på børneværelset eller i stuen. Bliver de stylet rigtigt, som her, kan de altså et eller andet.

Kulørte, svampeduppede vægge

Ja okay, lige præcis den skrigorange eller gule væg malet med svamp behøver vi ikke at få på banen igen. Men idéen om at nusse lidt mere om væggene og give dem et personligt præg er da ikke helt tosset og resultatet, hvis du vælger en mindre hidsig farve, kan få det skønneste, rå look a la beton eller pudset væg, som vi i forvejen ser overalt med kalkmaling og indfarvet spartelmasse.

Glasborde med kromdetaljer

Borde lavet af stål og glas var hot hot hot i 90'erne og vi er så småt ved at være varmet godt op til deres store comeback. For selvom de måske får en lille opdatering med messing og tonet glas, så er det simpelthen et skønt alternativ til marmor- og træbordene.

Glasbord fra Bloomingville

'Lucca Coffee Table' i brunt glas, Ø 50 x H 40 cm, fra Bloomingville til 2.00 kr hos Moodings.com

© Bloomingville

Frisvingerstole

Kromvarianten med fransk flet var overalt at spotte i 80'erne og 90'erne og puf! Så var den væk. Men døren står nu på klem til de dengang populære stole og varianter som dem og deres brødre i ren krom og nogle gange læder bliver solgt som stanglakrids i vintagebutikker og på Instagram og det er nu egentlig meget godt, for de tager så flot ud i indretningen anno 2018, hvor der kommer lidt mere smæk på tingene.

Loftmonteret frugtskål

En af de hedeste køkkengadgets i tiden før samtalekøkken og Nespressomaskiner var denne labre fætter. En frugtkurv i tre dæk, der dinglede ned fra loftet. Praktisk når man gerne vil holde æble for sig og have styr på sine seks om dagen. Vi tror på deres comeback, der går godt i tråd med tendensen, Hay står i front for, med en industrialisering af interiøret i de private køkkenet, som blev understreget med deres Hay Kitchen kollektion. Så er du allerede faldet for deres lyserøde tallerkner og deres flaske med blå plastiklåg, så monter endelig en af disse.

Frugtformet eller -mønstret keramik

Ligesom flamingoen oplevede en gevaldig medvind for nogle sæsoner siden - både på tapet, som badedyr og i alskens andre afskygninger, så vil frugten tage samme tur. Så har du noget porcelæn i gemmerne fra 90'erne er det nu, du skal finde det frem. Sats især på det med citrusfrugter og grønne blade, så er du godt på vej. Du kan endda gøre det til en del af garderoben - citrusfrugterne er OVERALT!

© pxHere

Farvede stearinlys

90'erne var årtiet hvor bloklys i alle regnbuens farve strålede om kap og kronelysene også tog en tur i den farvede balje, og det er på tide, vi giver stearinen en lille makeover igen. Vi er klar til at lade Kubusstagen få kulørt selskab. Det er en nem og nyttig måde at tage en af tidens største trends til sig: farvefesten!

Du kan også se de 90'er tendenser, vi VIRKELIG ikke håber får et comeback lige her