Her er årets farve i boligen 2021

Hvert år melder farvefirmaerne ind med deres bud på, hvad årets farve bliver det kommende år. Få en forsmag på, hvad du skal glæde dig til i 2021, hvor en kombination af tre farver bliver en kæmpe trend.

Årets farve 2021

I 2020 trak årets farve i to retninger.

På den ene side erklærede flere firmaer nuancer af blå for det største hit. Helt i tråd med dette har vi set blå i mange former det seneste stykke tid.

På den anden side var Pantone var ude og erklære Neo Mint - en grøn pastelfarve - for trendfarve anno 2020 godt i tråd med de seneste års besættelse af pasteller i diverse afskygninger.

Og hvad kan vi så forvente os af 2021, når vi kigger på farvekortet gennem spåkuglen?

Vægfarver 2021

B+ B + B = Årets farve(kombination) 2021

2021 kommer kort sagt til at byde på tre nye trendfarver.

Både Jotun, Nordsjö og Dyrup er klar med deres bud på farver, vi vil sukke efter i 2021, og trendbureauerne WGSN og Pej-gruppen har også meldt deres bud ud.

Glem alt om de markante, mørke toner, vi tidligere har set i grøn og blå. Glem alt om bublegum-pastellerne!

Vi vender tilbage til naturens skatkammer af farver, hvor især beige, brun og støvet blå kommer til at stå øverst på hitlisten.

Nordsjö har således erklæret deres 'Brave Ground', som er en beigebrun nuance, for årets farve, og hos Dyrup ser vi også netop jordfarven 'Transcend' som en del af deres farvepalet for 2021, som i alt består af tre forskellige farver.

Norske Jotun dannede fortrop, da de udgav deres farvekort for næste år i slutningen af august med en rødbrun nuance på forsiden af et katalog, der i øvrigt består af blå og beige nuancer.

De blå toner går desuden også igen hos både Dyrup og Pej-gruppen, hvis fire udvalgte nøglefarver for 2021 er taget direkte fra naturen.

Her er en varm terrakotta-nuance nævnt som én af de fire trendfarver for 2021 sammen med blandt andet en støvet blå og…. en lys gråbeige!

Som en afstikker peger Pej-gruppen også på en støvet lysegrøn, som kommende hit, men overordnet set er billedet klart: 2021 bliver en skive trefarvet med beige, blå og brun.

LÆS OGSÅ Sådan former farver dit rum

Årest vægfarve 2021
Årets farver 2021
© Nordsjö
Årets farve 2021
© Jotun
Årets farve 2021
© Jotun

Sammensætningen af blå og brændte toner er langt fra ny. Det er nemlig et velkendt faktum, at blå og orange får det bedste frem i hinanden. I farvecirklen ligger de to farver overfor hinanden og fungerer som komplimentærfarver, der fremhæver og skaber en god dynamik.

LÆS OGSÅ Sådan vælger du den bedste grå farve til dit hjem

Pastellernes fremtid

Hører du til dem, der begræder pastellernes exit fra toppen af farvebarometret, kan du glæde dig over, at Head of Colour ved det globale trendbureau WGSN, Jenny Clark, har været ude og sige, at, vi fremover kommer til at se pastelfarverne forvandlet fra deres velkendte sukkersøde, klare udtryk, der er overalt lige nu, til artsfæller i mere støvede toner.

Især rosa, lavendel, elfenben og grå vil hitte som en del af den farvetrend, hun har døbt "Mindful Pales" og hvis fremstød især skyldes Corona-udbruddet, der har tvunget folk til at fokusere mere på, hvad de har omkring sig og ikke alt det, de gerne vil have. Det har skabt et behov for nærhed og nærvær, som gør, at vi fokuserer mere på naturens egen palet.

LÆS OGSÅ Sådan laver du et moodboard