Ad! Mange overser nogle af de mest bakteriebefængte steder, når de gør rent

De færreste ved, at det ikke er toiletbrættet, der er det mest bakteriebefængte sted, men derimod kontoret, som rummer 400 gange så mange bakterier!

© iStock

(Har du en tangerende bakteriefobi, der truer med at bryde ud i fuldt flor, så skal du måske ikke læse videre. Med mindre du er klar på at se den katapultere til månen. Så er du advaret).

Køkkenet og badet stråler, når de fleste af os har været en tur rundt på matriklen med kost og spand.

Begge dele er steder, de fleste er klar over, hurtigt kan blive grumme bakteriebomber, så det er ikke så mærkeligt, at vi er gode til at sætte ind i lige præcis disse to rum i boligen.

Men hvis nogen kom og lavede en bakterietest i stuen eller fx på kontoret, er mit bud, at der er MANGE steder, der ville chokere dig med sit niveau af bakterier.

Og du har sikkert slet ikke tænkt på det!

400 gange så mange bakterier som på toiletbrættet

Fx er det de færreste af os, der husker at rengøre vores tastaturer på fast basis. Og det er faktisk ret ulækkert.

Det er bevist, at de kan rumme flere bakterier end et gennemsnitligt toiletbræt! Ikke overraskende, når vi sidder og trykker på det flere timer i streg.

En undersøgelse viser endda at vores skriveborde generelt rummer 400 gange så mange bakterier som et toiletbræt!

Historien er nogenlunde den samme, når det gælder din telefon, dørhåndtag og fjernbetjening. Alle sammen ting, du er i daglig berøring med, men formentlig ikke har som en del af den faste rengøringsrutine.

En anden ting, der er på top 10 over de mest bakteriebefængte steder i hjemmet, ifølge en undersøgelse lavet af det amerikanske sundhedsvæsen, er to af de redskaber, næsten alle bruger dagligt; tandbørster og opvaskebørster. Det beretter CBS News. På Top 10 ligger også kaffemaskiner og skærebrætter!

Så måske det er på tide at justere rengøringsrutinen derhjemme en smule?