11 vellykkede mini-altaner og idéerne, du skal stjæle

Er du også så heldig at have altan, så udnyt chancen og lav den hyggeligste oase, du kan bruge hele sommeren. Vi guider dig til de bedste af slagsen.

Indretning af altan
© Pinterest

Altaner er som regel en velsignelse, når du bor oppe i højden, men ikke desto mindre også en udfordring at indrette. Især, hvis du har fået dig en lille en af slagsen. Men fortvivl ej! Der er meget, du kan gøre for at forvandle din altan til en lille plet i paradis.

Altangulv med sydhavsstemning

Opgrader et koldt betongulv med mønstrede fliser, der automatisk tilfører hygge til din altan. Er du selv ejer af den, kan du lægge dem permanent. Hvis ikke må du ud og finde en mere lempelig løsning som eksempelvis træfliser.

Altanbænk med plads til hynder

Når du skal tænke i siddepladser på din altan, så tænk også i opbevaring, så du har et sted at opbevare hynderne, når I ikke bruger altanen. Det sparer dig en del plads - både inde og ude. Du kan enten bygge en selv, eller købe dig til den.

Lav et drivhus på altanen

Hvis du har en altan af en vis bredde, kan du vælge at udstyre den med et vitrineskab eller mini drivhus i den ene ende, så du kan dyrke noget til køkkenet. Det bidrager med stemning og hygge, og er en god måde at få endnu mere ud af solen.

TIP vil du også have en lille urtehave på altanen? Bliv inspireret af vores bud på 14 flotte plantekasser.

Smart bordplads til den smalle altan

Er din altan knap så dyb, kan det være svært at finde plads til et bord. Byg det i stedet selv, så det passer til lige præcis din altan! Der findes utallige guides til, hvordan du gør det. Vi er vilde med den her, der også kan give lidt skygge til det, du sidder med, samtidig med at den kommer lidt ned i højden, så du ikke behøver en barstol til.

Gør hele altanen til en solseng

Har du virkelig sparsomt med plads, så få lavet en madras, der passer til din altan, så du kan lægge dig ud på den og nyde solen, når den rammer. Det er som en lille privat hule i himlen.

Lav en flyder af paller og puder

Brug den ene ende af altanen til at lave en hyggelig flyder, der går fra ydermur til gelænder og polstr den til med et væld af puder lige til at smide sig i med en god bog (og en vandmelon-mojito).

Lys natten op

I stedet for at trække indendørs, når sommernatten indtræffer, så pynt op med fine lyskæder og lanterner, der giver den hyggeligste stemning. Oplagt, hvis der er en altan over dig, som du kan lade din lyskæde hænge ned fra.

Skab en jungle på altanen

Vil du også have lidt af det grønne, der følger med en have, så udstyr din altan med planter. Mange af dem. Brug både den slags, der klatrer og dem, der bare er store. Det er ingen skam at drøne i Ikea og købe en Kentia-palme eller lignende. En samling af den og dens slægtninge vil nemt kunne forvandle en trist altan til en stemningsfuld sommeroase.

PSSST Det gælder i øvrigt også, hvis du har en hems. Få endnu flere gode tips til at indrette din hems

Den ultimative gynge

Kan du finde plads, og ved du, at altanen ovenover din kan holde, så monter en gynge/hængekøje på din altan i stedet for at smide en lænestol eller solseng derud. Det giver mere luft visuelt og er noget af det mest afslappende en varm sommerdag. Sørg desuden for, at du nemt kan klikke den ned, så den ikke skal hænge derude i vind og vejr.

Altanborde med flere muligheder

Når pladsen er lidt knap, er det en rigtig god idé at anskaffe et altanbord, der kan justeres på forskellig vis afhængigt af, hvor mange der skal sidde omkring. Der findes en del forskellige versioner derude, som kan klappes sammen og slåes op i hver sin side og bliver enten et to-mands eller fire-mandsbord, og de er bestemt en god tilføjelse til den lille altan.

Den magiske trio til altanen

Når du skal indrette din lille altan, er det optimale at få plads til: en bænk, et bord og en stol. På den måde er der mulighed for at smække benene op eller have selskab samtidig med, at det er til at komme omkring.

Få de bedste boligreportager, DIYs, indretningstips og konkurrencer fra Bolig Magasinet gratis - tilmeld dig her