3 hygiejneråd til dit badeværelse

Et lækkert badeværelse handler ikke kun om god stil, men især også om god hygiejne. Her får du værdifulde tips til at sikre en ren atmosfære til dig og familien.

14. oktober 2016 af Af kommerciel redaktion for Hevea

Gå efter de hygiejniske og miljøvenlige badeænder fra Hevea

Badeanden er blevet et yndet samlerobjekt til det stilfulde, moderne badeværelse. Traditionelle badeænder kan dog være ekstreme bakteriebomber, hvis de er udstyret med et hul i bunden, der gør at vand og fugt kan samle sig. En undersøgelse viser at disse badeænder kan medføre at bakterieindholdet i badevandet bliver 950 gange højere end hvad der er tilladt i Danmark for drikkevand. Hvem vil have dét i sit badekar?

Den danske kreative iværksætter og ejer af virksomheden Hevea, Terese Hoffeldt, har løst problemet med sit prisvindende design af bæredygtigt fremstillede badelegetøj i 100% naturgummi – enkelt og genialt. Heveas badelegetøj er håndmalet med naturlige plantepigmenter og helt fri for PVC og giftstoffet BPA, som kan frigives ved kontakt med varmt vand og dermed forurene badevandet for dig og din familie. Badedyrene er udformet i ét stykke, og dermed undgår du, at de bliver en uhensigtsmæssig opsamler for snavs og mug.

De bedårende Hevea badeænder findes i forskellige størrelser og udgaver, som du kan bl.a. købe via webshoppen Heveaplanet.com

Undlad at tage mobiltelefonen med ud på badeværelset

En mobil er ikke inventar på badeværelset, men mange tager den alligevel med derud, da det kan være svært at slippe den, fordi vi godt kan lide at udnytte pauser til at tjekke SMS-beskeder, Instagram og Facebook.

Men selvom der bliver vasket hænder bagefter, så er det ikke altid, at vi desinficerer telefonen efter toiletbesøget. Ifølge en undersøgelse fra 2011, så har 16% af mobiltelefoner badeværelsesbakterier på sig.

Bakterierne kan sprede sig til dit ansigt, dine hænder og dine omgivelser. Den mest hygiejniske vane? Undlad at tage mobilen med eller at huske at tørre den af med en desinficerende gel efter toiletpausen. 

Et toiletlåg er ej blot til pynt... 

Slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud

Du gør selvfølgelig grundig rent på dit badeværelse og toiletlåget er ingen undtagelse, men har du også for vane at slå brættet ned, inden at der skylles ud?

Ifølge et engelsk studie er dette noget som 60% undlader. Dog er det videnskabeligt bevist, at toilettets bakterier kan sprøjte op til til seks fod væk, hvis toiletlåget ikke er nede.

Dermed spredes bakterier fra toiletkummen og dit badeværelse bliver en bakteriebombe, da bakteriepartiklerne sprøjtes ud i luften samt på vægge og objekter. 

Kilder: Heveaplanet.com, Goodhousekeeping.com, Force Technology

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...