3 smukke farvekombinationer der giver god stil på badeværelset

Indret et lækkert rum med det helt rette miks af farver, der giver en stor effekt på både små og store badeværelser.

© Ifö / iStock

Det klassiske hvide badeværelse har fået en værdig konkurrent – smukke farver bevæger sig nu for alvor ind på vores badeværelser. Og med god grund. Farver påvirker vores humør og du kan med de rette kombinationer skabe et personligt rum, der oser af luksus og velvære – præcis som vi gerne vil have det, på vores skandinaviske badeværelser.

Bliv inspireret til at indrette med tre smukke farvekombinationer på badeværelset her.

1. Grønne fingre

Farven grøn har længe været populær i vores boliger – først som årets farve fra Pantone (Greenery) og nu i en sand eksplosion af grønne planter i vores hjem.

En af de smukkeste farver, du kan kombinere grøn med er mørkegrå, fordi det giver en super flot, rå kontrast til det bløde, organiske grønne, der virkelig kommer til at stå frem i rummet.

En nem måde at få det grønne ind, er ved at indrette med planter på badeværelset. Planterne Guldranke (Scindapsus aureus) eller Svigermors skarpe tunge (Sansevieria Black Coral) er taknemmelige klassikere, der er meget nemme at holde. De kan stilles hvor som helst, bare ikke i direkte sollys, og skal vandes cirka en gang om ugen.

Hvis du ikke har grønne fingre, så gå i stedet efter grønne tekstiler - gerne i flere nuancer, som du kombinerer for et unikt farvespil i rummet.

© iStock

Få kontrasten mellem gå og grøn med planter som 'Monstera deliciosa' (også kaldet fingerfilodendron), der er populære som aldrig før i vores hjem og bringer en smuk organisk følelse ind på badeværelset.

2. Kram et træ

Træsorter i alle nuancer ser vi i stor stil i vores køkkener i øjeblikket – nu bevæger træet sig også ind på badeværelserne. Hvis du kombinerer de brune nuancer med lys grå, får du en super smuk effekt, der virkelig lukker den skandinaviske natur helt ind på badeværelset.

Ifö har med deres serie Renova gjort det nemt at ramme netop dén stil på badeværelset. I serien findes smukke skabe og badeværelsesmøbler i børstet elm. Åretegningerne i træet giver en ekstra flot detalje til de brune farver, og de naturlige materialer skaber et luksuriøst og gennemført udtryk i rummet. Møblerne i serien har afrundede kanter, der er prikken over i'ét i den organiske kontrast mod det kolde, grå - og så er det nemt at holde rent.

© Ifö

Kombinér de lyse grå nuancer med træets brune toner. Skabene fra Ifö Renova i børstet eg står i smuk kontrast til grå vægge og rå klinker på gulvet.

3. Skandinavisk skønhed

En af de mest dramatiske farvekombinationer, der giver øjeblikkelig god stil på badeværelset, er kontrasten mellem lyst og mørkt. Det giver virkelig et dynamisk spil, når du bruger dem i indretningen på badeværelset.

all in og inviter mørkegrå i rummet på vægge og møbler, og kombiner med helt klassiske hvide elementer. Det giver et roligt og moderne udtryk. De modige kan også lave sine egne stilfulde kombinationer af skabe i flere farver fra serien.

Du kan nemt få farverne ind medRenova-serien fra Ifö, der findes i den attraktive mørkegrå nuance. Skabene findes desuden i mange størrelser, så du kan indrette præcis, så det passer til dit badeværelse – stort eller småt.

© Ifö