3 smukke planter, der trives i mørke rum

Du har sikkert også lært, at for at en plante kan trives og vokse skal den som minimum have to basale ting: vand og lys. Men der findes planter, som sagtens kan klare sig med små mængder af det sidste og som egner sig strålende til fx dit soveværelse eller badeværelse.

Planter i Kähler-potter
© Greenify

Få succes med dine planter - også i soveværelset

I stedet for igen at stille en stakkels plante til langsom henrettelse i dit soveværelse, så vælg en plante, der trives med begrænset sollys. Det betyder heldigvis ikke, at du skal gå på kompromis med æstetikken og vælge en plante, der ikke ser ud af noget.

Tre af de planter, der har de bedste odds for overlevelse i dit soveværelse, badeværelse eller andre ofte mørkere rum er ifølge en pressemeddelelse fra den online plantebutik Greenify, blandt andet én af de mest populære den seneste tid - nemlig hængeplanten guldranke.

Guldranke - Scindapsus aureus

Guldranke - Scindapsus aureus
© Greenify

Om planten siger Michala Kjær-Holm stifter og CEO hos Greenify:

"Guldranken er en smuk plante med hængende vækst. Den er super god at placere på en reol eller måske i en hængekrukke monteret i loftet."

TIP Guldranken er kategoriseret som særligt nem at holde, kan stilles hvor som helst, bare ikke i direkte sollys og skal vandes ca. én gang om ugen.

Svigermors skarpe tunge - Sansevieria Black Coral

Svigermors skarpe tunge
© Greenify

Om planten siger Michala Kjær-Holm fra Greenify:

"Sansevieria ‘Black Coral’ er en meget mørketolerant og overbærende plante. Placer den med fordel i soveværelset, da den til forskel fra andre planter udskiller ilt om natten".

LÆS OGSÅ Indendørs planter der er nemme at holde.

TIP Svigermors skarpe tunge er kategoriseret som særligt nem at holde, kan stilles hvor som helst og skal kun vandes ca. en til to gange om måneden.

Dieffenbachia Reflector

Dieffenbachia
© Greenify

Om planten siger Michala Kjær-Holm fra Greenify:

"Dieffenbachia Reflector, der med sine brogede blade tilfører et mere levende udtryk i selv de mørkeste rum.”

TIP Dieffenbachia er kategoriseret som middel at holde, den kan stilles hvor som helst, bare ikke i direkte sollys og skal vandes ca. en gang om ugen.

Ydermere er alle tre planter fremhævet på NASAs liste over særligt luftrensende planter, og er derfor med til at forbedre det generelle indeklima, fremgår det af en pressemeddelelse udsendt af Kähler og Greenify, i anledning af, at de har indgået et kreativt samarbejde.

Missionen for de to brands er at gøre det nemt at indrette et grønt hjem i tråd med tidens trends, og det gør de blandt andet ved at udbrede kendskabet til planter, der er nogenlunde overkommelige at holde liv i for de fleste.