3 smutveje til et velduftende badeværelse

Indret dig til et lækkert badeværelse, der giver det perfekte, velduftende førstehåndsindtryk.

genveje til rengøringsvenligt og velduftende badeværelse guide
© Ifö

Hvem drømmer ikke om et lækkert badeværelse, der giver det perfekte førstehåndsindtryk – og som du ikke er nødt til at gøre rent hele tiden for at holde pænt?

Du kan faktisk med nogle indretningstricks få et mere velduftende og rengøringsvenligt badeværelse.

1. Godt design

Det giver sig selv, at udgangspunktet for et velduftende badeværelse er god rengøring. Men det bliver lettere at holde badeværelset rent, hvis du vælger godt design, der er skabt ekstra rengøringsvenligt.

Især ved toilettet er der meget at hente i designet. Ifö Spira er designet, så cisternen er støbt i et stykke porcelæn. De få sammenføjninger i overfladen gør, at der er færre steder, hvor snavs og bakterier kan sætte sig. Desuden er kummen som noget helt nyt designet uden den traditionelle skyllekant, så der heller ikke dér er et gemmested for bakterier.

rengøringsvenligt Ifö spira toilet rimfree med fresh wc stick
© Ifö

Ifö Spira er uden den traditionelle skyllekant og du har mulighed for at placere en lille Fresh WC-stick under skylleknappen, som fordeler en lille mængde frisk duft og rengøringsmiddel ved hvert skyl.

2. Væghængt

Skab plads rundt om møblerne på badeværelset, så du let komme til at gøre rent. Vælg et væghængt toilet og badeværelsesmøbler, som du monterer på væggen. Så undgår du alt for mange hjørner og kroge, hvor skidt og snavs kan sætte sig – måske bliver det endda lidt mere tillokkende lige at løbe badeværelsesgulvet over med støvsugeren og gulvkluden, hvis det bare er én ensartet overflade.

© Ifö

3. Håndklæder og nips

Sørg også for at våde håndklæder bliver hængt op, så de kan tørre hurtigt, og du kan med fordel trække bruseforhænget lidt for, så det hurtigt kan tørre efter badet og ikke bliver jordslået.

Du skifter sikkert jævnligt håndlæder og vasker bademåtten, men mange af os glemmer at give badeforhænget en tur. Det kan du med fordel gøre en gang hver anden eller tredje måned. Det holder forhænget fri for sæberester og bakterier, og du undgår, at det bliver jordslået.

Hvis du har problemer med mange kalkaflejringer eller misfarvninger på badeforhænget, kan du lægge det i blød i husholdningseddike i et par timer. Eddiken opløser kalken på en skånsom måde, så du undgår at bruge skrappe kemikalier. Tjek vaskeanvisningen på dit badeforhæng for at se, om det tåler en tur i vaskemaskinen – det er den letteste løsning, men du kan også skrubbe det i hånden med en blød børste og lidt rengøringsmiddel.

Prikken over i’et i det velduftende badeværelse er naturlige duftkilder som fx blomster – friske eller tørrede. Lavendel er især god og giver en blød og afslappende duft. Eucalyptus-græne er også meget populære i hjemmet, fordi de er dekorative og har en mild duft. Hvis du hænger 3-4 kviste i en snor i et tørt hjørne af din brusekabine, vil vanddampene fra badet fremhæve den friske duft fra eucaluptus-grenene og sprede den i rummet. En frisk citron eller appelsin skåret ud i skiver i en lille skål kan også give en øjeblikkelig frisk duft.

© Ifö

Læs mere og bliv inspireret til smukt og rengøringsvenligt design til badeværelset på www.ifö.dk