5 indretningstips til det lille badeværelse

Hvordan får du et lille badeværelse til at virke større og rumme alt det, du har brug for? Vi har samlet fem tips til dig, der skal til at indrette et badeværelse på få kvadratmeter.

Lille toilet indretning

Når du skal indrette et lille badeværelse, gælder det om at vælge funktionelle løsninger, så du får mest muligt ud af de dyrebare kvadratmeter. Men det behøver ikke betyde, at du skal gå på kompromis med design. Der findes et væld af smarte løsninger til det lille rum, der skaber plads, ro og rummelighed. Her er fem indretningstips, som du bør have med i dine overvejelser, når du skal indrette et lille badeværelse.

1. Hold gulvet frit

En tommelfingerregel, når det kommer til at indrette små rum, er at holde gulvet frit. Ved at hænge møblerne op på væggen, får du rummet til at virke større, og det gælder også, når det kommer til badeværelsets vigtigste møbel, toilettet. Gå efter et væghængt toilet, der ikke stikker for langt ud i rummet. Det både syner mindre og er nemmere at komme omkring, når pladsen er trang.

opbevaringsmøbel fra Geberit iCon

Skab luft i rummet ved at hænge badeværelsesprodukterne op på væggen som her med et væghængt toilet og et opbevaringsmøbel fra Geberit iCon | Geberit A/S.

2. Prioritér gode opbevaringsløsninger

Smarte opbevaringsløsninger er guld værd, også på det lille badeværelse. Sørg for at udnytte pladsen under vasken til et skab eller skuffer med god indretning, så du har plads til alt det nødvendige. Find en løsning, der er lavet specielt til små badeværelser, hvor de enkelte elementer er udnyttet til fulde, så du har mere opbevaringsplads.

3. Spejl rummet større

Intet badeværelse uden et spejl – og heldigvis for det. Spejlet er nemlig med til at få badeværelset til at virke større, da lyset og rummet reflekteres. Du kan med fordel investere i et spejl med et indbygget skab, så du optimerer vægpladsen til fulde. Et spejlskab er perfekt til at gemme tandbørster, makeup og skønhedsprodukter væk, så det ikke fylder og skaber rod, som hvis det stod fremme.

spejlskab fra Geberit Option

Med et spejlskab, som dette Geberit Option | Geberit A/S, får du ekstra opbevaringsplads til alt det, du ikke vil have stående fremme.

4. God belysning

Når du indretter et lille badeværelse, er det vigtigt at tænke over belysningen. Rigeligt lys får rummet til at virke større, så sørg for ikke at gå på kompromis på dette punkt. Skal du have fliser på væggene, så gå efter en blank udgave, der reflekterer lyset. Gå også efter et spejl med lys i, som giver perfekt arbejdslys, når du lægger makeup.

5. Vælg lyse farver

Dette punkt hænger meget sammen med det forrige, da lyset reflekteres bedre fra lyse overflader end mørke. Ved at holde badeværelset i lyse farver og nuancer skaber du en fornemmelse af, at rummet er større, end det egentlig er.

Opbevaringsmøbel lille badeværelse

Gode opbevaringsløsninger er guld værd i et lille badeværelse. Geberit iCon | Geberit A/S giver unikke muligheder for at udnytte pladsen på dit badeværelse.