6 ikke-permanente badeværelsesidéer til dig, der bor til leje

Har du også en øjebæ, du gerne vil skjule? Så er der gode råd at hente her.

Opdater dit badeværelse

Når der følger en lejekontrakt med dit hjem, sætter det som regel visse begrænsninger. Og de kan være frustrerende, hvis du er den indretningsglade type med hang til perfektion. Men det behøver ikke betyde upersonlig bolig, at du ikke ejer murstenene.

Ét af de rum i hjemmet, der som oftest kræver flest kræfter (og penge), hvis du vil lave om, er badeværelset.

Men med få, billige virkemidler er det muligt at skabe stor effekt, som ikke koster kassen og som nemt kan ophæves, når du engang rykker til en ny matrikel.

1 Opdater dit gulv

Grimme klinker på gulvet kan skjules med vinyl- eller linoleumsgulv, der kan lægges direkte på de eksisterende klinker uden lim og lister, du skal bare vælge klik-løsningen. Og hvis din udlejer ikke tillader, at du ændrer permanent på lejligheden eller huset, kan du nemt kan fjerne gulvet, når du flytter. Er dine klinker bare kedelige, kan du også klistre mønster på dem, som på billedet.

LÆS OGSÅ Sådan skjuler du nemt grimme fliser - uden at fjerne dem

2 Ny vandhane

Én anden idé er at skifte armaturet ved håndvasken til ét, du synes bedre om. Det kan gøre en stor forskel, og du kan gemme det oprindelige, som du kan geninstallere, når du flytter igen.

3 Dramatiske vægge

Har du klinker på et stykke af væggen, kan det at male den resterende væk i en komplementær farve gøre meget for nogle umoderne flisers udtryk. Går nogle grønne blomster fx igen på klinkerne, så mal væggen en farve, der fremhæver den fremfor at prøve at skjule den. Du kan også, hvis du må, male alle fliserne med maling egnet til vådrum – vær dog varsom med at gøre det i brusezonen, hvor det ikke holder nær så godt.

4 Udskift greb, knager og lamper

Omfavn de detaljer, der er umoderne ved at skabe en moderne kontrast. Det kan du gøre ved at skifte til greb, knager og lamper i mere moderne udtryk, der kan give modspil til fx nogle triste låger. Hvis du har plads, så sæt også et lille, moderne møbel ind på badeværelset, som kan sige lidt om den stil, du foretrækker.

5 Tekstiler med effekt

Gå all-in, der hvor du kan. Vælg et badeforhæng med tyngde og invester i lækre håndklæder, der emmer af spastemning og hæng en lækker badekåbe på knagen. Det gør, at dit badeværelse overordnet får et mere luksuriøst udtryk, som kan tage lidt fokus fra det, du ikke kan ændre.

6 Pynt er prikken over i’et

Prikken over i’et er at indrette dig med lækre detaljer som en vase med grønt, hudplejeprodukter i flot indpakning og en hylde, hvor du fx kan lægge håndklæder rullet på spamanér.