6 måder du mishandler dine håndklæder på

Kender du fx 3-dages-reglen? Nej, vel? Det er på tide, at du behandler dine håndklæder lidt bedre. De arbejder hårdt for dig

© iStock

1. Du hænger to våde håndklæder på én krog

At hænge ét vådt håndklæde på en krog kan godt undskyldes, selvom det ville være bedre med en håndklædestang.
Men hvis du lader to våde håndklæder hænge på én stakkels krog, er det uhygiejnisk. De to håndklæder kan ikke komme af med fugten og bliver begge sure.
Det samme gælder for de håndklæder, der hænges på stang. Lad dem ikke leve for tæt sammen.

2. Du vasker håndklæder for sjældent

Du kan selvfølgelig overdrive renligheden og slide dine håndklæder op i vaskemaskinen. Men det er værre, hvis de vaskes for sjældent, for uanset tørre-forholdene giver håndklædernes frotté grobund for bakterier.
Men hvor ofte skal de så vaskes? Nogle hygiejneeksperter anbefaler hver 3. dag, men en god regel er, at du ikke skal bruge et håndklæde mere end en uges tid.## 3. Du bruger det samme håndklæde hele tiden

Sjovt nok har mange af os ét håndklæde, vi klamrer os til, også selvom der ligger en hel bunke og venter. Det er ikke kun en dårlig idé på grund af hygiejnen, men hvorfor slide ét håndklæde op, især, hvis du er så glad for det?

4. Du vasker med alt for meget vaskepulver

Vi er generelt dårlige til at overholde anvisningerne på vaskepulverpakkerne og har en tendens til at overdosere. Men ekstra vaskemiddel giver ikke ekstra rent tøj, tværtimod. For høj dosering gør, at midlet klistrer til håndklæderne, og du tørrer dig efterfølgende i kemi.

5. Du vasker ikke på tilstrækkeligt høje temperaturer

Vask dine håndklæder på høje temperaturer, mindst 60 grader og ind i mellem kogevask. Det er nødvendigt for at slå bakterier ihjel i det tykke tekstil.

6. Du glemmer at ryste håndklædet før tørring

Hvorfor tror alle, at håndklæder selv kan klare at blive vamsede og bløde? De skal rystet og strækkes lidt ud før tørring. Det gavner dem på lang sigt.