6 overraskende ting, du ikke må opbevare på badeværelset – men sikkert gør

Fordi... Mug! Og andre ret gode forklaringer.

© iStock

I forhold til dine daglige rutiner, giver det sikkert rigtig god mening, at du opbevarer ting som makeup, håndklæder, skraber og medicin på badeværelset. Men i forhold til hygiejnen gør det virkelig ikke.

Listen over ting, du ikke skal opbevare på badeværelset er lang. Her får du den korte forklaring på, hvorfor.

Makeup

Din kosmetik skal opbevares ved stuetemperatur for at holde sig bedst. Den har ikke godt af hverken fugt, høje eller omskiftelige temperaturer, hvilket må siges at være kendetegnet for forholdene på et badeværelse.

Produkter, der har overskredet sidste anvendelsesdato risikerer sågar at mugne forklarer Jenny Frankel, direktør for Frankly Beauty, Inc. og tidligere kosmetikudvikler til Beautyish.com

LÆS OGSÅ 8 smarte måder, du kan opbevare din makeup på

Håndklæder

Rene håndklæder er gode at have ved hånden, når du træder ud af badet – det er klart. Men faktisk bør de ikke ligge og hygge sig på badeværelset lang tid før, du skal bruge dem, fordi de optager fugt fra rummet og det kan få dem til at mugne og det kan i sidste ende gøre dig syg, skriver The Sun.

Så giv dem permanent plads, når de er kommet fra vaskemaskinen et andet sted end dit badeværelset og hent dem først i takt med, at du skal bruge dem.

Tamponer

Jamen hvor ellers!? Tænker du sikkert. Men på samme måde som med håndklæderne, der kan mugne, kan tamponer det også. De er langt mere modtagelige overfor bakterier, som trives i fugtige og varme omgivelser, og ifølge Alyssa Dweck, gynækolog og forfatter af bogen ”The Complete A to Z for Your V”, så er det oplagt at opbevare dem andetsteds, hvis dit badeværelse er særligt fugtigt, ifølge Womens Health.

Smykker

Som du måske oplever med enten bil, cykel eller havemøbler, så er fugt ikke særlig godt for metal. I de fleste tilfælde bliver det til rust, men for dine smykkers vedkommende vil fugten gøre dem matte. Derfor skal du ikke opbevare dem på badeværelset, selvom det måske virker meget naturligt at tage dem af, når du har børstet tænder og renset din maekup af – og på som det sidste om morgenen. Opbevar dem i stedet i et smykkeskrin i dit soveværelse.

Tandbørste

Hvis din tandbørste står tæt på dit toilet, så skal du måske revurdere den position. For når du skyller ud, slynges bakterier fra det, du gerne vil af med i kummen, ud i lokalet, hvis du ikke har slået brættet ned. Bakterierne kan spredes så langt som knap to meter, ifølge sitet Mental Floss. Desuden gælder samme regel for bakteriernes formering i varme og fugtige omgivelser også på din tandbørste.

Parfume

Når det gælder din duftevand, så er det ikke et spørgsmål om, at du kan blive syg af at bruge en parfume, der har stået og hygget sig for længe på dit badeværelse. Nej, i værste fald kan det være lidt spild af penge at købe en parfume, som du opbevarer på badeværelset, fordi de omskiftelige temperaturer og værst af alt en placering i solen simpelthen ødelægger hele årsagen til at du overhovedet har den; duften. Det forklarer parfumeekspert Marlen Harrison til Mirror.