8 smutveje til et smukt badeværelse der er let at holde rent

Et badeværelse du aldrig behøver at gøre rent? Det lyder måske for godt til at være sandt, men med smart indretning bliver det let at holde badeværelset lækkert.

© Geberit/Ifö

Vi drømmer alle om et smukt, rent og velduftende badeværelse – men de færreste af os ligefrem nyder at gøre rent. Du kan med den rigtige indretning ’snyde’ dig til et badeværelse, som er let at holde rent, og som giver et perfekt førstehåndsindtryk.

1. Glatte overflader

Hvem siger, at der skal være fliser på dit badeværelse? Et af de steder, hvor kalken oftest sætter sig, er på fliserne i brusekabinen, så overvej i stedet andre løsninger til de store flader i rummet.

Det er smukt at beklæde hele eller dele af væggene med marmor eller glas, men også vinyl har udviklet sig meget, og der findes i dag mange smukke muligheder. Eller hvad med beton? Det giver en rå kontrast i rummet, og du kan tilpasse farve og struktur, så du kan få præcis det look, du drømmer om.

© Geberit - AquaClean Mera

2. Væghængte elementer

Indret badeværelset med et væghængt toilet, der er meget rengøringsvenligt, fordi cisternen er indbygget i væggen, og selve toiletskålen monteres direkte på væggen.

Schweiziske Geberit designer luksuriøse, væghængte douchetoiletter i flere prisklasser, der vasker dig nænsomt med lunt vand efter toiletbesøg. Modellen Geberit AquaClean Mera, har et unikt, væghængt design, der får toilettet til at fremstå nærmest svævende over både gulvet og ud fra væggen på grund af den forkromede afdækning.

AquaClean-toiletterne har vundet indpas i mange luksuriøse hjem i Danmark - men det kræver måske en kulturændring hos de fleste af os, at købe et toilet der vasker med lunt vand og tørrer dig blidt med luft efter toiletbesøg.

Men tænk over det - vi bruger vand til at vaske hænder og hår, så hvorfor ikke være lige så hygiejniske, når vi har været på toilettet?

Nysgerrig for at se, hvordan toilettet virker? Se videoen her.

© Geberit - AquaClean Mera

Vil du prøve, hvordan douchetoilettet Geberit AquaClean Mera virker - i en afslappet atmosfære? Find en Geberit-partner her, der alle har douchetoiletter installeret på deres kundetoiletter.

3. Smart opbevaring

Indret badeværelset, så du har masser af opbevaringsplads og kan stille cremer, håndklæder, toiletpapir og nips væk. Rene overflader giver et stilrent udtryk og er lettere at holde rent.

© Geberit

Udnyt pladsen på dit badeværelse og gør det mere rengøringsvenligt med de flotte moduler Geberit Monolith, der har integreret opbevaring og er ekstra hygiejniske, fordi du monterer håndvask og vandhane direkte på modulet. Det gør badeværelset endnu mere rengøringsvenligt og hygiejnisk, fordi der færre kroge og hjørner, hvor skidt, snavs og kalk kan samle sig.

4. Touchfree-løsninger

I dag findes der mange smukke og hygiejniske touchfree-løsninger til dit badeværelse. Det er oplagt at udskifte din vandhane til en touchfree, der både er vandbesparende og hygiejnisk. Udskift også skylleknappen til toilettet til en touchfree version, som sikrer, at bakterier ikke samler sig.

© Geberit

Funktionalitet og innovativt design smelter sammen i betjeningspladen Geberit Sigma80, der sikrer god hygiejne på badeværelset. Betjeningspladerne fra Geberit findes i mange forskellige design og farver, så du kan finde en, der passer præcis til dit badeværelse. Læs om alle mulighederne for innovative betjeningsplader her.

5. Porcelæn

Gå efter porcelæn med en ekstra rengøringsvenlig overflade, når du køber toilet og håndvask til badeværelset. Ifö har udviklet den specielle glasur Ifö Clean, der gør overfladen på porcelænet jævnere og hårdere, så det er lettere at holde rent – samtidig med at overfladen er ekstra modstandsdygtig overfor slitage. Læs mere om skandinavisk design til badeværelset fra Ifö her.

© Ifö

6. Tekstiler

Dit badeværelse fremstår mere rent og luksuriøst, hvis du vælger smukke håndklæder og badeforhæng i en god kvalitet, der holder sig smukt i mange år. Hvide håndkæder er en klassiker, men du kan med fordel vælge tekstiler i farver eller med print, da de hvide håndklæder ofte bliver misfarvede.

Et godt husmor-tip er at bruge eddike som skyllemiddel, når du vasker dine håndklæder. Det mindsker kalken i vandet, så tekstilerne bevarer blødheden - og så er det skånsomt for miljøet.

7. Afløbet i badet

I dag findes der afløbsrender til brusebadet, der på flotteste vis integreres i gulvet og som er meget rengøringsvenlige.

Geberit CleanLine har et smukt og moderne design, der er let at integrere i badet. Modsat mange traditionelle afløbsrender, kan snavs og bakterier ikke samle sig i yderkanterne, da alt vandet samles midtpå, hvor der tilmed er en integreret hårsi, som du let kan tømme og rengøre.

© Geberit

8. Duft

Nu er du godt på vej til et smukt og rengøringsvenligt badeværelse, men du mangler lige det sidste touch - duften i rummet.

Selv om alt i rummet er rent, giver det et ekstra godt indtryk at badeværelset også er velduftende. Brug duftpinde eller saml lidt lavendel eller blade fra hybenrosen, som du tørrer og derefter opbevarer i et fint glas eller en lille stofpose, så duften kan sprede sig i rummet.

Du kan også vælge at indbygge frisk duft på badeværelset med betjeningspanelerne Geberit DuoFresh og Geberit Monolith, som fjerner al dårlig lugt direkte via cisternen, eller med Geberit AquaClean-toiletterne, hvor lugtfjerning er standard på flere modeller.

Få mere inspiration til lækkert og funktionelt design til badeværelset på www.geberit-aquaclean.dk

© Geberit