Brusebadsbuket: Næste gang, du vil tage et afslappende bad, så prøv denne idé

Uanset om det er i badekar eller under bruseren, så er det et skridt tættere på din egen hjemmespa!

© Getty Images

Vi har tidligere fortalt dig om, hvordan folk er begyndt at hænge buketter af eukalyptus op omkring deres bruser for at få den aromaterapeutiske virkning af kvistene. Og det viser sig, at det langt fra kun er den friske duft af eukalyptus i badet, der har en gavnlig effekt på dit sind.

Andre planter som lavendel, pebermynte og rosmarin er også oplagte at bruge i buketter, når du skal bade. Dampene forstærker duften og pludselig bliver dit forhastede morgenmad en lille smule mere zen - eller du kan gøre buketten til en del af et selvforkælelsesritual om aftenen.

De forskellige urter, du kan bruge i din brusebadsbuket

Lavendel - den lille blomst har bevist gavnlig effekt på angst og problemer med at falde i søvn og virker afslappende på nervesystemet.

Rosemarin - krydderurten med udseende som gran har ligeledes en bevist gavnlig effekt. Undersøgelser har vist, at alene duften skærper din hjernes ydeevne.

Pebermynte - den friske duft af pebermynte bliver forbundet med forbedret hukommelse. En undersøgelse har vist, at deltagere huskede bedre, hvis de i 5 minutter havde duftet til krydderurten.

Eucalyptus - den smukke og populære plantes duft har en gavnlig effekt på vejrtrækningen og kan, når den bliver brugt med damp, være med til at løsne slim i luftvejene.