Det var først, da Morten og Maria besluttede at lave badeværelset mindre, at kabalen gik op

Når det kommer til drømmebadet er løsningen ikke altid mere og større. Det er Marias badeværelsesmakeover et godt bevis på.

Maria Harmuth
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Maria Harmuth (31), Visuel Content Creator, og Morten Spelling (36), Head of Strategy, og Billie (4 måneder).

HVOR Parret bor i en 108 kvadratmeter stor herskabslejlighed fra 1904 på Frederiksberg. Badeværelset er 5 kvadratmeter stort.

LÆS MERE Følg Maria på @mariaharmuth.

Mørkt, slidt og gammelt

Der var ikke meget godt at sige om badeværelset, da Maria Harmuth og hendes mand Morten Spelling overtog deres 108 kvadratmeter store herskabslejlighed på Frederiksberg. Men badeværelset stod bagerst i makeover-køen, og først efter et år, da resten af lejligheden var forvandlet til et drømmehjem, kastede parret sig over det blot fem kvadratmeter store bad.

– Det største problem ved badeværelset var, at det var 40 år gammelt. Det hele var slidt, og fliserne var gulnet. I det hele taget var rummet mørkt, og vi drømte om et lysere look og en stil, der passede bedre til lejligheden fra 1904 med stuk og fine, gamle detaljer, fortæller Maria.

Samtidig havde rummet den udfordring, at der var mange små indhak, hvilket gav det lille badeværelse et rodet udtryk. Derfor besluttede parret at få lavet en ny væg, der udjævnede indhakkene og skabte en lige linje, selv om det ville tage en smule af den sparsomme gulvplads,

– Badeværelset er blev meget mere roligt i udtrykket, og fordelen var, at vi samtidig kunne skjule alle rør og ledninger bag den nye væg, husker Maria.

Klassisk med et twist

Maria og Morten har holdt udtrykket i badeværelset enkelt, men tro mod lejlighedens byggestil. De har sat stuk op, valgt klassiske armaturer i messing og fravalgt både højskabe og det traditionelle skab under vasken for at lade detaljerne stå frem. På nogle områder har de dog også brudt med det klassiske look.

– Vi ville gerne have en gammel stil, men uden at det blev for meget – for romantisk. Derfor har vi sat den enkle, blå Montana-kommode ind, den gør det lidt mere nutidigt, fortæller Maria.

Samtidig har hun brugt kunst, vintagefund og farverigt nips til at give badet endnu mere personlighed.

– Jo flere små ting, der kommer ind på badeværelset, jo gladere bliver jeg. Jeg skal lige sætte mit eget præg på det, siger hun.

Før

· Badeværelset var gammelt og slidt. Samtidig passede stilen ikke til udtrykket i resten af den herskabelige lejlighed fra 1904.

· Rummet var fyldt med små indhak og synlige rør, som gav et rodet udtryk.

· Loftet var malet mørkegråt og gav et tungt look.

Efter

· Badeværelset har fået et lyst, lækkert udtryk, der går bedre i tråd med den originale stil.

· For at få mere ro og rene linjer i rummet har parret fået skjult de mange indhak og rør.

· Loftet er malet hvidt, ligesom der er sat hvide fliser fra gulv til loft, og parret har brugt kunst, nips og fine fund til at give badeværelset personlighed.

Badeværelse brusevæg glas
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Vintagespejlet er købt hos Boho Habits, mens vasken og armaturet er fra Aquadomo. Lampen over vasken er fra Devon og Devon, håndklæderne fra Tekla, sæben fra Stilleben og vasen købt i en genbrugsforretning.

Badeværelse håndvask messing
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Parret drømte om et bad, der passede i stilen til lejligheden fra 1904, men for at udtrykket ikke skulle blive for romantisk, har de også fået plads til en mere enkel og nutidig kommode fra Montana.

Badeværelse spejl rundt

© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

De gennemgående messing-detaljer binder en fin sløjfe på det nye badeværelse og skaber en gennemført helhed.

Montana kommode
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Billedet er fra Stilleben, mens vasen er fra Broste Copenhagen, den blå bakke fra Montana og smykkeæskerne fra Mary Lou.

IDÈ Brug kunst og farverigt nips til at give badeværelset personlighed. Og brug friske blomster til at give liv og masser af farve.

 Bruseniche brusevæg glas
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Badeværelset er blot fem kvadratmeter stort, til gengæld er der over tre meter til loftet. For at gøre det lille rum så let og lyst som muligt, har parret fået sat hvide fliser helt op til loftet, der samtidig er blevet malet hvidt og har fået stuk som resten af lejligheden. Fliserne og armaturet er fra Aquadomo.

Badeværelse væghængt toilet
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Toilettet er fra Terry Pecora og toiletrulleholderen er fra Health and Taylor begge købt hos Bad & Stil, mens den væghængte toiletbørste er fra Sekelskifte og gulvfliserne fra Aquadomo.

Blå vase friske blomster
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Æsken er fra Nachmanns og den lilla skål fra Helle Mardahl, mens vasen er købt i en genbrugsbutik og fadet med Rudolph Care-produkter i Boho Habits.

5 tips til at give dit badeværelse personlighed

· Små ting gør stor forskel. Sæt kunst op, og lav et lille stilleben. Lad fx gerne nips og farver fra resten af hjemmet gå igen på badet.

· Gå på jagt efter fine vintagefund i genbrugsbutikker, på loppemarkeder eller på Instagram, fx et spejl eller en smuk vase.

· Giv badet samme stemning som resten af hjemmet. Sæt fx stuk op, og vær tro mod byggestilen, når I vælger armaturer, møbler og sanitet.

· Skab sammenhæng ved at lade møbler gå igen, fx har Maria også Montana både i stuen, børneværelset og soveværelset.

· Bryd stilen en smule, så det ikke bliver for pussenusset. Tilføj fx et møbel i et mere moderne design, der toner det romantiske lidt ned.