"Det, vi har valgt, er jo det, vores forældre havde – og det bliver revet ned alle vegne nu"

Sennepsfarvede fliser, lyseblå vægge og lyserødt loft. Der er knald på farverne, når Mikala Kofoed Rasmussen indretter – og resultatet er wauw. Se badets magiske makeover her.

Mikala Kofoed Rasmussen
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

HER BOR Mikala Kofoed Rasmussen (42), senior manager business development hos Wonderfull Copenhagen, Andreas Buchhave Jensen (46), leder på Hotel og Restaurationsskolen, døtrene, Ruth (4) og Rita (7), og Andreas’ døtre, Ulrikke (19) og Sonja (16).

HVOR Familien bor i en 266 kvadratmeter stor landejendom fra 60’erne i Rågeleje.

Du tager køkkenet. Jeg tager badeværelset. Sådan delte Mikala Kofoed Rasmussen og Andreas Buchhave Jensen indretningsopgaverne, da familiens nye hjem i Rågeleje skulle sættes i stand. Det betød, at Mikala havde frie hænder til at sætte sit præg på farver og materialer på badeværelset.

– Jeg er ikke typen, der har en stram designplan fra start. Jeg går med min mavefornemmelse, til gengæld er jeg hurtig til at træffe beslutninger, fortæller hun.

Og Mikala gik hverken med sikkert eller traditionelt, da hun skulle vælge fliser. Tværtimod faldt hun pladask for nogle sennepsgule fliser.

– Nogle vil nok mene, at jeg skulle have valgt noget mere tidløst. Det, vi har fået lavet, er jo det, vores forældre havde – og det, der bliver revet ned alle vegne nu. Men jeg kan godt lide at lege med farver, og jeg tænker ikke, at jeg skal elske det om ti år, jeg skal elske det nu. Og så synes jeg, at det sennepsgule fungerer godt til et hus fra 60’erne, forklarer hun.

Samtidig er farven med til at skabe hygge.

– Badeværelset er ret stort, og derfor kan jeg godt lide, at fliserne har dybde og varme. Det må gerne være hyggeligt at gå i bad, siger hun.

Bad med NY personlighed

Da fliserne var på plads, gik jagten ind på vægfarver, håndklæder, møbler og interiør, og heller ikke her har Mikala sparet på kuløren.

– Farver er bare mere legende – man bliver i godt humør. Og du kan altid ændre looket i et rum ved fx at ændre vægfarven, fortæller hun.

Eksempelvis har Mikala malet badeværelsesloftet sart lyserødt.

– Det var lidt tilfældigt. Jeg havde en rest lyserød maling, og så tænkte jeg hvorfor ikke? Og det fungerer godt til fliserne, siger hun.

Det sværeste var at finde det rigtige vaskemøbel, men Mikala har customizet det med nye fronter, en rest bordplade fra køkkenet og greb med en særlig historie.

– Grebene er lavet af nogle venner og sad på garderobeskabet i vores gamle hus. Det er lidt hyggeligt, at de kan bruges igen på en ny måde, fortæller hun.

Badeværelse før
© Mikala Kofoed Rasmussen

Før

· Da parret overtog huset, var badeværelset delvist sat i stand, da den tidligere ejer ikke var blevet færdig. Der var fx en jacuzzi, men ingen bruseniche.

· Badeværelset virkede mørkt, da der kun var tre smalle vinduer, som ikke lod ret meget lys komme ind.

· Stilen var enkel, men lidt for upersonlig og farveløs til Mikala og Andreas’ smag.

badeværelse gule fliser
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Efter

· Badeværelset har fået masser af kulør med sennepsgule fliser, lyseblå vægge og lyserødt loft.

· I stedet for jacuzzien har parret sat fliser op i hjørnet, så der er kommet en bruseniche. De små vinduer er skiftet ud med et stort, som giver mere lys.

· Den enkle, frithængende vask er erstattet af et lysegult vaskemøbel, som giver rummet karakter.

PÅ BILLEDET Vaskemøblet er fra Ikea med fronter fra &Shufl og greb fra Benchmark Furniture. Håndklæderne er fra Tekla, gardinet fra Ellos Home og skamlerne fra Liewood og Small Revolution.

VÆGFARVE Frozen Glass fra File under Pop.

LOFTSFARVE Tender Pink fra File under Pop.

Badeværelsesmøbel gule fronter
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Spejlet fra Muuto er købt brugt, mens vasken er fra Laufen, armaturet Grohe og knagerne fra Vola. Glasvasen er fra @glassblowdk og skålene fra Studio Arhøj. Bordpladen er lavet af naturstenen pannonia green og en rest fra køkkenet.

IDÉ Giv badeværelset liv med et spejl med personlighed, fx en smuk form eller ramme.

Vindueskarm fliser
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Vindueskarmen er beklædt med samme fliser som gulvet for at skabe sammenhæng. Bordlampen er fra Please Wait to be Seated.

Væghængt toilet
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Mikalas bedste tips til Stilen

· Gå ikke på kompromis med fliserne. Mærk efter, og vælg dem, der gør dig glad.

· Vaskemøblet er det centrale møbel. Tør du satse på et sjovere, måske lidt utraditionelt ­møbel, giver det så meget liv til rummet.

· Leg med farverne på vægge og loft. Mit motto er: Du kan altid male det over!

· Glem ikke de små ting, som giver personlighed. Et billede, et loppefund og en vase med blomster kan gøre underværker – også på badeværelset.

· Sats på accessories og tekstiler i smukke mønstre og farver.

PÅ BILLEDET Parret var i tvivl, om fliserne skulle fortsætte op ad cisternekassen, men da rummet er stort måtte det godt fylde visuelt. Toilettet er fra Ifö.

Perleblomster
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Billedet er et arvestykke og er med til at give badet personlighed. Vasen er et loppefund og perleblomsterne fra Roté Copenhagen.

Perleblomster
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

IDÉ Få følelsen af friske blomster på badeværelset hver dag med naturtro perleblomster.

Gule fliser
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

For at få kassen, der skjuler nogle rør, til at blende ind har Mikala malet toppladen samme farve som fliserne.

PLADEFARVE Mean Mustard fra File under Pop.

Flettet kurv
© Styling: Sidsel Zachariassen, Foto: Kristina Demant

Fliserne i farven Mean Mustard er fra File under Pop, brusearmaturet fra Grohe og badeforhænget fra Hay, mens håndklædet er fra Magasin, morgenkåben fra Tekla og kurven fra Rabens Saloner.

IDÉ Kan du ikke finde et bruseforhæng, der er langt nok? Gør som Mikala, og sy to sammen!