Drømmer du om den perfekte bruser? Her er 5 ting, du skal overveje

Hvis du skal opgradere til en bruser, som kan sørge for lækre, afslappende bade, er der nogle særlige ting, du skal kigge efter.

© GROHE

For mange er badeværelset dét rum i hjemmet, som danner rammen for velvære og 'me-time'. Det er særligt under bruseren, at vi finder ro og lader batterierne op enten før eller efter en lang dag – hvis du altså ikke har en rusten bruser, der leder tankerne langt væk fra en rar energikilde.

Er du på udkig efter en ny bruser, du kan glæde dig til at træde ind under, er der både nogle praktiske og æstetiske ting, du skal have overvejet på forhånd. Her får du fem tips til at finde den bedste bruseoplevelse udarbejdet i samarbejde med GROHE.

1. Find det idéelle design til dit hjem

Når du skal lede efter ny bruser, bør du først og fremmest vælge et design, som matcher stilen på dit badeværelse. Der findes et hav af brusere med alverdens former, farver og funktioner, så du kan helt sikkert finde én, som opfylder dine ønsker.

Især formen er vigtig at tænke over. Her kan du kigge rundt på badeværelsets andre armaturer og former. Er de for eksempel runde og organiske eller firkantede? Tænk også over farven, hvor der også findes flere muligheder i valg af farver og overflader.

2. Vælg mellem flere brusetyper

Du skal selvfølgelig også tænke over, hvilken type bruser du vil drømme dig væk under. Ønsker du en bruser til afslapning og pleje, er en fastmonteret hovedbruser en god idé. Et stort brusehoved vil få det til at føles, som om du bader under et afslappende regnskyl, og desuden er den effektiv til at fordele vandet jævnt over kroppen.

Ønsker du et mere fleksibelt brusebad, bør du lede efter en håndbruser, så du har mulighed for også at skylle udvalgte dele af kroppen. Desuden er en håndbruser smart, hvis du har børn i hjemmet, hvor der ofte kan være et behov for lige at skylle fødder eller kunne foretage en mere præcis hårvask. Vil du hverken undvære det fastmonterede brusehoved eller den fleksible håndbruser, kan du selvfølgelig kombinere dem i et smart brusesystem som for eksempel et Tempesta-brusesystemet fra GROHE.

GROHEs Euphoria-brusesystem bringer glæde ind i dit badeværelse med en 310 mm hovedbruser, der sikrer en helkropsdækning – suppleret med en Euphoria 110 mm massage-håndbruser, så du er sikret velvære fra top til tå.

© GROHE

3. Led efter den helt rigtige termostat

En vigtig ting, som mange glemmer, når de udvælger bruser, er termostatarmaturet. Først og fremmest giver det store designmuligheder, hvor du kan vælge den form og farve, som tilfører dit baderum noget ekstra. Du kan også vælge mellem drejegreb eller knapbetjening.

Derudover er det vigtigt at finde en ordentlig termostat rent praktisk, da den skal sikre en jævn vandtemperatur og -mængde. En termostat giver dig sikkerhed og komfort, da den justerer temperaturen, hvis eksempelvis det kolde vand forsvinder. Flere termostater har faktisk en indbygget skoldningssikring, så både du og dine børn kan føle sig trygge. For eksempel har GROHE Euphoria-brusesystemet en SafeStop-knap, der kan begrænse temperaturen til 38 °C for at forhindre skoldning.

4. Vælg én, der er nem at rengøre

Selvom du gerne vil skabe et wellness-rum, der giver dig et helle fra din travle hverdag​, er det svært at komme udenom rengøringen af baderummet og bruseren. Det er oplagt at lede efter en bruser, som er langt nemmere at rengøre, og som ikke kalker til med det samme.

I GROHEs Euphoria-brusesystem finder du for eksempel SpeedClean-silikonedyser, som er nemme at rengøre, fordi de kan børstes rene for kalkaflejringer bare ved at køre en finger over dem. Samtidig er GROHEs StarLight-krombelægning ekstremt modstandsdygtig over for snavs og ridser. Med funktioner som disse, der automatisk hjælper på vedligeholdelsen, skal du som oftest bare tænke på at gøre dig selv ren.

TIP: Gå efter brusehoveder med flere stråletyper og funktioner, så du kan justere mellem forskellige typer af bløde og kraftige stråler efter behov.

© GROHE

5. Tænk i bæredygtige muligheder

Bæredygtighed er blevet et vigtigt parameter for mange, når de skal vælge produkter. Faktisk har hele 77 % af danskerne angivet i en analyse hos GROHE, at bæredygtighed har indflydelse på deres valg af nye produkter til hjemmet.

Badet er selvfølgelig ingen undtagelse, da selv små funktioner kan gøre en stor forskel for, hvor meget vand der går til spilde. Led efter en bruser, der har indbyggede funktioner, som gavner miljøet – og som også kan påvirke din vandregning. I GROHEs Tempesta-brusesystemer findes der eksempelvis en DropStop-funktion, som forhindrer drypperi fra bruseren, samt en EcoJoy-funktion, der reducerer vandforbruget med op til 40 %, så du kan nyde dit brusebad og komme i zen med god samvittighed.