Fra badeværelse til velværelse

Lav dit badeværelse om til et velværelse - Mads Arlien-Søborg giver dig tips til, hvordan du gør

Fra badeværelse til velværelse

Her til morgen i Go' Morgen Danmark på Tv2 kunne Bolig Magasinets trendekspert Mads Arlien-Søborg fortælle om den nye trend: wellness badeværelset eller velværelset. Her kan du læse om, hvordan du laver et velværelse, og hvordan du kan tilføje ting så dit nuværende badeværelse bliver mere wellness-lækkert. Se også Bolig Magasinet nr. 117, der er i handlen nu, hvor du får bud på billigere produkter end vist her.
Slå værelserne sammen
Hele ideen med velværelset er at udvide badeværelset. At slå badeværelset og soveværelset sammen ligesom man gjorde i 1990'erne med samtalekøkkenet, hvor man slog stuen og køkkenet sammen. "Velværelset handler om at få flyttet en masse funktioner ind på badeværelset, som ikke nødvendigvis hører til i et badeværelse. Det kan være en pejs, et tv og musikanlæg og så selvfølgelig en masse helse- og plejeprodukter og duftlys", fortæller Bolig Magasinets trendforsker Mads Arlien-Søborg til Go' Morgen Danmark.

Men bare fordi, man nu slår soveværelse og badeværelse sammen til et kæmpe rum, så betyder det ikke, at hele familien skal okkupere badeværelset på samme tid.

"Det er en fejlantagelse at dette velværelse skal være sådan et sted, hvor hele familien kan samles og man sætter to håndvaske og to spejle op. Hvor mor og far og alle børnene kan mødes om morgen, fordi vi er så stressede. Det er en helt forkert antagelse. Velværelset er et privat rum. Det er der, man går ind for sig selv og har en hel eller halv time for sig selv", forklarer Mads Arlien-Søborg.

I den time kan du så ligge i badekaret fyldt med lækre duftende bobler og se ind i pejsen mens du lytter til afslappende musik og nyder en kold smoothie.

Billig velværelse

Billigt velværelse
Har du ikke mulighed for at rive alle væggene i dit hjem ned, for at skabe et velværelse, kan du i stedet bringe lidt af stemningen ind i badeværelset ved at pynte med smukke lamper, duftlys, lysestager og fine vaser, se for eksempel produkterne som Mads viste i programmet.

"Det er små ting, der skal til for at gøre det lækkert", siger han.

2 store tendenser
Hele tendensen om velværelset kommer fra hotel og kurcenter verdenen, og Mads Arlien-Søborg peger på 2 store tendenser i indretningen af velværelset.

"Den første tendens er at bringe naturen ind i badeværelset. Her bruger man naturmaterialer som træ og sten, og godt med økologiske helseprodukter. Alt skal være rent og naturligt herinde", forklarer Mads Arlien-Søborg.

Den næste tendens er i luksusklassen, hvor man med få virkemidler kan lave et lækkert velværelse. Her er 4 tip til, hvad du kan gøre for at lave et luksusbadeværelse:

  • Opgrader dit spejl med, spejldekorationer, som du kan sætte på dit eksisterende spejl.
  • Sæt smukke mozaikker på en væg eller i brusenichen. De hotte farver lige nu er i de rødlige nuancer.
  • Byg en skillevæg af glasmursten. Enten for at adskille brusenichen fra resten af badeværelset eller byg en af væggene til badeværelset af glasmursten, så det ikke bliver helt transparent men alligevel en smule gennemsigtigt.
  • Udskift grebene på dine badmøbler med mere luksuriøst udseenden greb i rokoko-stil eller sæt nye ben på kommoder og andre møbler i badeværelset.

Produkter vist i programmet

Disse produkter blev vist i programmet:
Økologiske håndklæder, fra 79 kr. til 249 kr., Karmameju
Træbademåtte, 399 kr., Ilva
Plejeprodukter, fra 149 kr. til 299 kr., Kamameju
Spejldekorationer, 690 kr. for 3 stk., Design By Us
Mosaikker, 2.000 kr. pr. kvm., Bisazza v. Odorico Studio
Glasmursten, fra 300 kr., Mattone Poesia v. Odorico Studio
'Tara' armatur, fås i matlarkeret sort og hvidt, ca. 2500 kr., Dornbracht
Lamper, 'Decadence', 3.300 kr., Design By Us
Møbelben,1.490 kr. for 4 stk., Design By Us

Se hele indslaget på: http://go.tv2.dk/video.php/id-26135283.html