Klassisk er langt fra kedeligt – og disse badeværelser er beviset

Når badeværelset skal have en makeover, er det naturligt at tænke i klassiske og tidløse baner. Her giver stylisten sine bedste bud på klassiske (og flotte!) badeværelser, der holder både i 2023 og mange år frem.

© Geberit

Klassisk behøver langt fra at være kedeligt, hvis du spørger stylist og indretningskonsulent Katrine Roug. Med ganske få detaljer kan du nemlig nemt ændre udtryk eller stil og give det klassiske look et lækkert og farverigt touch.

– Når man taler klassisk indretning, er det næsten umuligt at komme udenom den fantastiske kulturarv og de traditioner, vi har i Norden inden for design og byggeskik. Mange af de materialer, der er blevet brugt gennem tiden, er holdbare i både kvalitet og stil, og derfor har jeg valgt at lave to bud på et klassisk badeværelse med terrazzogulv, fortæller hun.

Her kommer Katrine Roug med sit bedste bud på to forskellige klassiske badeværelser, der holder både i 2023 og mange år frem – og som er alt andet end kedelige!

© Geberit

Gule traditioner

Det gule badeværelse er inspireret af den danske designguldalder i 40'erne og 50'erne. Med få detaljer som et malet loft, kvadratiske glaserede vægfliser og møbler med træstruktur ledes tankerne hen mod en tidslomme, der aldrig går af mode.

– Mange tør ikke bruge farver i deres indretning, og slet ikke på badeværelset, men netop det gule loft er det, der giver hele rummet karakter og varme. Og tænk på, hvor nemt det er at male det over, hvis man bliver træt af det fremfor at skifte fliser eller møbler, fortæller Katrine.

Ifö Sense Art vægskab i eg, fra 2.391 kr., Ifö Spira 6265 toilet, 2.391 kr., Geberit Sigma20 betjeningsplade, hvid med messing, fra 1.258 kr.

© Geberit

Ifö Sense Art møbler i lys eg med messinghåndtag. Underskab med bordstående håndvask, 90 cm bred, to skuffer med soft-close, fra 12.310 kr. og Ifö Sense Art højskab med én dør og seks hylder, fra 5.611 kr.

© Geberit
© Geberit

Grøn elegance

Til det andet rum har Katrine Roug sat mørkegrønne, glaserede vægfliser med spil i sammen med terrazzogulvet. For at holde den klassiske stil er der valgt hvide møbler.

– Det her er mit bud på et badeværelse, der vil passe ind i de fleste hjem i mange år frem. Små detaljer som sorte greb og armaturer får rummet til at fremstå mere stilrent og moderne, men er man mere til messing eller stål, vil det klæde rummet lige så flot, siger hun.

Ifö Sense Art møbler i hvid med sorte greb., Ifö Sense Art højskab med én dør og seks hylder, fra 5.611 kr., Ifö Sense Art vægskab, fra 2.391 kr., Ifö Showerama Art brusedøre, fra 2.039 kr., Ifö Spira 6260 toilet fra 2.745 kr.

© Geberit

Ifö Sense Art møbler i hvid med sorte greb. Underskab med smal håndvask, 90 cm bred, to skuffer med soft-close, fra 11.516 kr.

© Geberit