Lækkert bad - sådan!

Se det imponerende stilskift fra vissengrøn 70'er rædsel til det smukkeste luksusbadeværelse.

3. juli 2006

Siden Stellia og Per Martin købte huset for seks år siden, har de mest af alt haft lyst til at knibe øjnene sammen, hver gang de gik ind i det 70?er-grønne badeværelse med store, grimme elementer og en upraktisk bruseniche uden kant.

Yderligere var der hundekoldt om vinteren, fordi det trak fra et dårligt isoleret vindue.

?Det hele var slidt, grimt og umoderne. Da vi fik børn, blev det også for småt, fordi der ikke var ordentlig plads til et puslebord,? siger Stellia.

 

 

 

 

 

Ud fra Stellia og Per Martins ønsker har indretningsarkitekt Pernilla Engberg tegnet et badeværelse med meget opbevaringsplads og rigelig gulvplads. Dette er et af de få store badeværelser, hun har lavet uden en af de efterhånden klassiske vaskesøjler.

?Det gik ikke her. Jeg ville gerne beholde de rene linjer og lave en så langstrakt arbejdsplads som muligt, og derfor er vaskemaskine og tørretumbler placeret ved siden af hinanden under bordpladen,? forklarer indretningsarkitekten.

 

 

 

 

 

Det eneste høje element i badeværelset er bruseren, der er placeret i det inderste hjørne, hvor den visuelt fylder mindst og ikke tager noget dagslys. Den opmurede nichevæg danner samtidig en fin baggrund for det fritstående badekar og giver plads til to stænger til håndklæder.
På den ene ende af langbordet er der plads til at skifte ble og lægge tøj sammen. I den anden ende står den flotte vask på kromstativ, der både er dekorativ og giver et let og luftigt udtryk. Samtidig er den praktisk, fordi der er plads til håndklæder på stativet. Den store vask er så bred, at der kan stå flere på én gang, og det er lidt af et hit ? ligesom alt det andet, der generelt bare ?er blevet større?.
?Nu kan vi alle være her samtidig. Specielt om morgenen er det praktisk, at jeg kan skifte en ble, mens Per Martin tager bad,? siger Stellia.

 

Pernilla Engberg har tegnet de enkelte elementer ind, så de står mest praktisk i forhold til hinanden. For eksempel er det fritstående badekar placeret, så der er plads rundt omkring det, og man kan se ud i rummet, når man sidder i det. Når én står og lægger tøj sammen, kan de øvrige familiemedlemmer sagtens benytte resten af rummet samtidig. Endelig er vask og toilet placeret tættest på døren, så man ikke behøver at gå så langt ind i rummet, når man kun skal på toilettet eller vaske hænder.
?Det er blevet et ekstra rum i boligen, hvor der er plads til hele familien. Det er blevet et lækkert rum at opholde sig i,? siger Pernilla.

Andre læsere kan også lide...

Seneste

Måske er du interesseret i ...