Malene har taget revanche på bad-renoveringen: Det første bad blev "så kedeligt"

I deres tidligere lejlighed tog Malene og Jeppe alle de sikre valg, da de skulle renovere bad, for tænk hvis de skulle sælge, og det er jo et dyrt rum at renovere og… og… Anden gang har de i stedet fokuseret på, hvad de egentlig godt kan lide.

Badeværelse makeover
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

HER BOR Malene Bækgaard (35), Product Manager hos Envii, Jeppe Lond (33), tømrer, og deres tre børn, Hugo (5), Sonja (3) og Pelle (9 mdr).

HVOR Familien bor i en 200 kvadratmeter stor lejlighed på Vesterbro i København. Badeværelset er 7 kvadratmeter stort.

LÆS MERE Følg Malene på @londogmussehuset.

Før

· Badeværelset var gammelt med slidt linoleum på gulvet og en ældre, fritstående bruseniche og trængte i det hele taget til en opdatering.

· Toilettet lå i et separat rum et andet sted i lejligheden, hvilket var upraktisk for familien med tre børn.

· Stilmæssigt var badeværelset heller ikke det, parret drømte om.

Efter

· Stilen er blevet opdateret, så den er blevet mere farverig og personlig. Blandt andet med farverige fliser på gulv og væg og messingdetaljer, der skaber en rød tråd.

· Parret har fået muret en bruseniche op og installeret toilet, hvilket gør badeværelset mere funktionelt.

· Under vinduet har Jeppe bygget et skab af køkkenelementer for at skabe lidt opbevaring.

Badeværelse frithængende håndvask
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

En lyserød dør, messingdetaljer, farverige fliser i sildeben og små, personlige items.

Malene Bækgaard og Jeppe Londs badeværelse er ikke som de fleste andre, og det er helt med vilje.

– Da vi renoverede badeværelset i vores gamle lejlighed, gik vi med alle de sikre valg, for tænk hvis vi skulle sælge, og det er jo et dyrt rum at renovere og … og … Og det blev bare så kedeligt, syntes vi. Derfor var vi fast besluttet på, at denne gang ville vi vælge noget, som vi selv kunne lide. Derfor kastede vi os blandt andet ud i farver på gulvet og i brusenichen, fortæller Malene.

Parret og deres tre børn bor i en lejlighed på Vesterbro i København. I dag har familien et skønt badeværelse fyldt med farverige detaljer, men sådan har det ikke altid været.

– Den tidligere ejer var dagplejemor, og derfor var badeværelset meget institutionsagtigt og frem for alt funktionelt. Der var slidt linoleum på gulvet, en fritstående bruseniche og toilettet var i et rum for sig selv, husker Malene.

Plads til hele familien

Det betød, at parret stortset startede forfra, da badeværelset skulle renoveres – ikke bare stilmæssigt, men også i forhold til indretningen. Hvor skulle toilettet stå? Og hvad med brusenichen? Og vasken? Og hvad med opbevaring? Mulighederne var mange, og derfor tænkte parret nøje over, hvad de som familie havde brug for.

– Vi kunne sagtens have indrettet badeværelset med flere møbler fx mere opbevaring, men vi prioriterede, at det var luftigt og med meget gulvplads, så vi kan være der alle sammen på en gang, og nogen kan børste tænder, mens andre går i bad, og alle børnene kan komme i bad samtidig. Og det er vi virkelig glade for, det gør hverdagen lettere, fortæller Malene.

I første omgang gjorde projektet dog hverdagen mere besværlig for familien. Det trak nemlig ud, og i fire måneder, mens Malene var gravid med deres tredje barn, måtte hele familien bruge fællesbadet i gården, fordi der ikke var rindende vand.

– Den dag, vvs’eren endelig kom og satte vand til badeværelset, og det blev muligt at få bad i lejligheden, dén aften gik vandet med Sonja. Så det var ikke én dag for tidligt!, griner Malene.

PÅ BILLEDET Parret overvejer at give badeværelset endnu mere farve ved at male væggen en sart lyserød, som matcher farven på fliserne i brusenichen. Gulvfliserne fra Marokk er i farven North sea.

Badeværelse rundt spejl
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Det smukke messingarmatur fra Vola var en af de ting, som Jeppe drømte om. Spejlet er fra Interglas.dk og vasken fra Bad & Stil, mens det stribede håndklæde er fra Bongusta.

Bruseniche lyserøde fliser
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes favoritløsning

– Vi ville gerne lave det lidt skævt, det vidste vi, at vi ville blive gladere for i længden. Derfor kastede vi os ud i farver på gulvet og i brusenichen, men hvide vægge, så vi kunne male dem, hvis vi fik lyst til mere farve, og det overvejer vi nu. Måske skal de være lyserøde, så de matcher brusenichen.

PÅ BILLEDET Jeppe har lagt alle fliserne i badeværelset. I brusekabinen har parret valgt fliser fra Marokk i farven Petal. Armatur og brusehoved er fra Vola, mens de genopfyldelige flasker er fra Føtex.

Bred vindueskarm opbevaring
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes yndlings-diy

– For enden af rummet under vinduet har Jeppe sat nogle kabinetter fra HTH op for at skabe lidt opbevaring. Oven på ligger en plade, som han har beklædt med lyserød linoleum og en træliste, så det ser lækkert ud.

PÅ BILLEDET Ved vinduet har Jeppe lavet indbygget opbevaring af skabe fra HTH, greb fra H. Skjalm P. og en bordplade med linoleum fra Forbo Flooring og en træliste fra Københavns Listefabrik.

Bordlampe lilla lampeskærm
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Foldekassen er fra Aykassa, Holmegaard-lampefoden er et arvestykke fra Malenes mor og skærmen fra Fabrek.

Urtepotter
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Urtepotterne er fra Serax og Bilka.

Vase kande
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Moro Moro-vasen og kanden fra Burnt and Glazed giver et fint touch.

Lyserød dør
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malenes bedste tips til et bad med personlighed

· Lyserødt, blåt eller væg til væg-marmor? Gå efter det, du drømmer om i stedet for de sikre valg. Det bliver du gladere for i længden.

· Småting kan gøre meget! Indret badeværelset med nips, som ikke er så badeværelsesagtige. Jeg elsker fx skæve ting som hovedvasen, men også mønstre især prikker.

· Husk farverne! Tør du ikke kaste dig ud i farverige fliser eller at male en dør, så start i det små med farverige elementer, som er nemme at skifte, fx kunst, håndklæder og andet nips.

Billede blå ramme
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Malene har malet døren til badeværelset i en lyserød tone. Døren er vind og skæv, men giver masser af charme til det nyrenoverede bad. Rammen og billedet er fra Poster and Frame og skamlen et vintagefund fra Beijing.

DØRFARVE Deco pink fra Jotun.

Plantegning

Plantegning.