Ren luksus på budget

Susanne har selv designet og lavet det meste i sit nye badeværelse, som er sort-hvid luksus med et kæmpe badekar

Baderummet med alle dets facetter: stramme linjer, birketræer i mandshøjde, udsigt til haven og nybarok mikset frækt med japansk minimalisme.

© Martin Sølyst

Hvis du går med forestillingen om, at den luksus, der er forbundet med at have et smukt og lækkert badeværelse, kun er forbeholdt den store pengepung, er der stadig håb. Vi har nemlig besøgt et badeværelse, der er lavet for under 28.000 kroner (og cirka 100 timers arbejde).

Rummet er udtænkt og til dels lavet af Susanne Søllund, som er tøjdesigner og bor på Bornholm. Hun driver sin børnetøjsvirksomhed, Silke og Suus, fra den idylliske klippeø.

Hendes rummelige og stilfulde badeværelse er indrettet i et tidligere udhus, der havde vand og toilet og dermed de sanitære forhold i orden.

„Jeg havde lyst til, at rummet skulle være indbydende, næsten som en stue. Jeg er fascineret af stramheden i japansk design og boligindretning. Vi er omgivet af så meget stress og rod i hverdagen, så jeg ville gerne gøre indretningen af mit badeværelse så enkel som mulig for at skabe ro og overskuelighed,“ fortæller Susanne.

Badeværelsets rolige rammer gav hende mulighed for at tilføre rummet skæve indslag i selve indretningen, såsom mønstret tapet og barokke lysestager.

„Jeg er glad for de små kunsthåndværkting såsom mit tandbørstekrus og det fine smykkeskrin i beton. I det enkle rum kommer tingene til at fremstå som små kunstværker,“ fortæller badeværelsets ejer.

Susanne har valgt at skabe et baderum med hvide halvblanke fliser på væggene og matte sorte fliser på gulvet, som alle er 10 x 10 centimeter. Alle badeværelsets elementer er bygget op i letbetonplader, som efterfølgende er beklædt med fliser. Det er en løsning, der kan danne basis for alle typer tapet og farveholdninger.

Badekarret er meget stort med sine 100 x 120 centimeter.

”Min datter og jeg ville gerne kunne bade samtidig, så karret måtte have lidt størrelse, hvilket er med til at give badeværelset et eksklusivt look,” siger designeren.

Karret er beklædt med samme type sorte fliser som gulvet. Det skaber en fantastisk effekt, som virkelig er toneangivende for hele badeværelsets på en gang rå og dyre udseende.

De sorte højglansfrontlåger i vaskebordet er fra Kvik Køkkener. De er monteret med et par facetslebne dørgreb fra Madam Stoltz. De høje smalle skabe ved siden af vasken er to cd-skabe fra Ikea.

Teaktræsdøren er den eksisterende. Den er slebet og olieret, så den i dag står som en flot kontrast til den ellers så ekstravagante og meget gennemførte sorthvide stil.

Filosofi en om ro og fordybelse har inspireret Susanne til at placere det store wellnessbadekar ved den dobbelte glasdør, så man fra karret kan nyde den storslåede udsigt til de bornholmske klipper og den grønne natur.

„Jeg havde et par dumme oplevelser med opbygningen af badeværelset. For eksempel opstod der problemer med nogle uforudsigelige bornholmske klipper, som satte arbejdet i stå i et par måneder. Det betød, at vi måtte leve uden bad og toilet i næsten to måneder. Det ville have været noget nær en katastrofe, hvis det ikke havde været for vores gode nabo," fortæller Susanne, der måtte låne sig til toiletbesøg og bad, mens arbejdet i hendes eget badeværelse stod på - men det er lykkeligt glem nu.

„Arbejdet har været stort og indimellem opslidende, men den slags glemmer man, når det er overstået. Jeg elsker badeværelset og føler, at jeg har ramt helt rigtigt i forhold til mine oprindelige overvejelser,“ fortæller indehaveren af Bornholms billigste spabad.