Sådan vælger du et armatur, der dur – og som er lækkert at se på!

Prøv at tælle, hvor mange gange du er i kontakt med din vandhane om dagen – det er nok en del. Det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken du vælger. Vi guider dig her.

© BilligVVS.dk

En ny vandhane kan gøre en verden til forskel i både køkkenet og badeværelset. Både kan en opgradering af armaturet gøre hverdagen nemmere, og så kan det også ændre udtrykket i hele rummet og bidrage med lidt lækkerhed.

Læs med her, og find ud af, hvilke funktioner og farver, du bør have med i overvejelserne, når du skal vælge nyt armatur til enten køkkenet eller badeværelset anno 2023.

Damixa Silhuet håndvaskarmaturet i kobberfarvet børstet stål kan hurtigt give din lyse væg et varmere udtryk.

© BilligVVS.dk

Først det praktiske …

Armaturer i dag er ikke bare simple vandhaner, der lukker vand ud! Tværtimod kan de have en masse forskellige funktioner, så spørgsmålet er, hvad du vægter højt?

Du kan blandt andet overveje, om dit armatur skal have sensor? Måske en udtrækstud, så du får lidt større bevægelsesfrihed, eller en funktion med kogende vand, så du lynhurtigt kan lave en kop instant kaffe eller få pastaen og æggene i kog?

Sidst, men ikke mindst – og her kommer den sjove del – så skal du jo selvfølgelig overveje, hvilken farve din vandhane skal have. Her er nogle af de farver og materialer, der trender i 2023:

Guld

Et armatur i guld er det klare bevis på, at vandhanen ikke blot er en ligegyldig del af rummet, men faktisk kan præge hele stilen. Guld skaber blikfang, når folk træder ind i rummet, og så kan det give et meget eksklusivt udtryk.

Håndvaskarmaturet her fra Damixa er udstyret med en sensor, så den ikke bare er nem at bruge, men også mere hygiejnisk, da du undgår det bakteriebefængte håndtag.

© BilligVVS.dk

Krom

Krom er den evige klassiker, når det kommer til valg af armatur. Men det er da heller ikke uden grund! Blankt krom har nemlig den fantastiske egenskab, at det er let at rengøre og kan holde i mange år – og så fås vandhanerne ofte til en rimelig pris. Er du mere til et mat udseende, kan du også få armaturer i børstet krom.

Dette køkkenarmatur fra Børma er af blankt krom og i et tidløst design, der kan holde de næste mange år.

© BilligVVS.dk

Hvid

Her er en farve, du måske ikke havde overvejet til dit armatur – den hvide. Et hvidt armatur kan bidrage med ro og passer perfekt ind i det nordiske, minimalistiske hjem. Samtidig er det en modigere farve, end man måske lige skulle tro!

Du kan finde det hvide håndvaskarmatur fra Hansgrohe lige her.

© BilligVVS.dk

Kobber

Vælger du et armatur i kobber, får du et element, der kan bidrage med varme til rummet – og som kan live dine neutrale køkkenelementer op eller fungere som et modspil til dine farvede fronter. Denne fra Damixa er desuden udstyret med en kogende funktion, så du både får praktik og æstetik i én og samme vandhane!

Bliv fri for elkedlen med dette flotte køkkenarmatur i børstet kobber.

© BilligVVS.dk

Sort

Den sorte vandhane er stilren og perfekt til dig, der kan line rene linjer og samtidig et mere råt udtryk. Denne fra Blanco Mila har en flot mat overflade.

Find det sorte køkkenarmatur fra Blanco Mila lige her.

© BilligVVS.dk