Smart opbevaring til små badeværelser

Har du et lille badeværelse, som du godt kunne tænke dig var større? Du kan indrette dig til et mere rummeligt badeværelse, hvor der er plads til det hele.

møbler til små badeværelser indretning
© Geberit/Ifö

Små badeværelser kan være svære at indrette, men du kommer rigtig langt, hvis du vælger gode opbevaringsløsninger.

Kompakte møbler

Udnyt den plads, du har, ved at vælge skabe og badeværelsesmøbler, der er tilpasset små rum. Så vælg et funktionelt underskab til vasken med masser af opbevaringsmuligheder og find skabe, der kan hænges op på væggen.

  • Vælg møbler, der er tilpasset til små rum, f.eks. underskab og håndvask i compact-format. De rummer mere, end du tror. Væghængte møbler får også badeværelset til at virke større, fortæller indretningsarkitekt Åsa Dyberg.

Læs flere tips fra Åsa om indretning af badeværelset på Ifö.dk

skab til vask på badeværelset med opbevaring
© Geberit/Ifö

Møblerne fra Ifö Sense matcher den skandinaviske stil, og de rummelige skabe giver dig masser af opbevaringsplads til det lille badeværelse.

Udnyt højden

På små badeværelser er der ofte mangel på gulvplads, så tænk i stedet på indretning i højden. Det kan du gøre ved at vælge smarte skabsløsninger, som monteres på væggen, som fx spejlskabe eller flere kompakte, væghængte skabe. De høje skabe er gode til opbevaring af de ting, som du ikke bruger hver dag, for eksempel rene håndklæder og ekstra toiletpapir.

opbevaring på badeværelset i højt skab
© Geberit/Ifö

Udnyt pladsen i skabet fra Ifö Sense ved også at hænge opbevaring på indersiden af lågen - så har du dine ting lige ved hånden, og kan gemme dem væk bag skabslågen for et roligt og rent udtryk på badeværelset.

Tip

  • En vigtig ting, som mange glemmer, er belysningen. Den spiller en stor rolle for stemingen på badeværelset. Især på et mindre badeværelse, hvor du gør dig klar stående foran spejlet, er det en god ide at vælge praktisk og enkel belysning, der fx integreret i et overskab med spejl, siger indretningsarkitekt Åsa Dyberg.
praktisk væghæng badeværelsesmøbel til små badeværelser
© Geberit/Ifö

Udnyt pladsen på dit badeværelse med smukke, funktionelle skabe. Skabene fra Ifö Sense findes i mange størrelser og flere smukke farver, så du kan vælge en løsning, der passer præcis til dit rum - lige gyldigt hvor stort det er.

© Geberit/Ifö

Har du et lille badeværelse, så vælg et væghængt toilet, der visuelt er lettere at se på end et klassisk gulvstående - det er desuden mere rengøringsvenligt. Med det væghængte Ifö Spira Art får du klassisk, gennemført skandinavisk design, der er ekstra rengøringsvenligt, fordi samlingerne er gemt væk og toilettet er uden den klassiske skyllekant, der normalt er samlingssted for bakterier i kummen.