Tendens: 2020 har forandret vores badeværelser – Nu er det et leverum

Pludselig var vi meget hjemme sidste år, og det stillede nye behov til vores hjem – og ikke mindst badeværelse, der er blevet et leverum med nye funktioner. Helt sikkert en tendens, der er kommet for at blive.

badeværelse 2020

Vores badeværelser er pludselig blevet rum, der fokuseres på i indretningen, og de bliver tænkt på som husets nye luksusrum – ofte endda gerne med husets bedste udsigt.

Ingen havde forudset, hvad der skete i 2020, og hvordan verden og livet kom til at se ud, mens pandemien suste henover os. Året bød på store forandringer for alle både nationalt og globalt, og en af de væsentligste forskelle for de fleste var, at vi tilbragte meget mere tid hjemme end tidligere.

Det har medført, at nye behov er opstået i forhold til, hvad hjemmet skal kunne rumme. Spisebordet skal pludselig agere hjemmekontor, stuen er legeplads i flere timer end tidligere, og badeværelset er i endnu højere grad nu vigtigt som et rum for alenetid og velvære.

Vi har i samarbejde med Ifö kigget lidt nærmere på den forvandling, som badeværelset har gennemgået i forbindelse med pandemien, og vi tror på, at tendensen med badeværelset som et decideret leverum er kommet for at blive.

Badeværelset som leverum

Den ekstra tid hjemme stort set hele sidste år har helt sikkert betydet, at der bliver set på badeværelset med nye øjne.

Badeværelset er et rum, hvor man både i bogstavelig og mental forstand lukker omverdenen ude. Med hele familien hjemme i længere perioder har der uden tvivl været mange, der har fundet fordelen i, at badeværelset netop er et rum, man ofte er alene i. Her har man kunne tage en tiltrængt pause – kun i eget selskab – og badeværelset er dermed ikke længere kun et praktisk rum, men et rum for alenetid og ikke mindst velvære.

Måske har den meget tid hjemme også betydet, at der pludselig er tid til hjemmespa – enten i badekaret, under bruseren, foran spejlet eller med en god ansigtsmaske.

badeværelse 2020 indretning

Badekarret har fundet vej ind i danskernes badeværelser igen i takt med, at rummet er blevet opgraderet til et velvære-rum, der bliver prioriteret i indretningen. Ifös badeværelsesmøbler støtter leverum-tendensen med et enkelt nordisk design i høj kvalitet. Foto: Ifö

Kigger man tilbage i tiden, så var det i 1960'erne og 70'erne utroligt populært at bygge huse med sauna, og det var et must at have et badekar, men for mange blev saunaen hurtigt bare et opbevaringsrum, og badekarret forvandlet til en stor vasketøjskurv.

I dag er der igen fokus på at skabe velværeoplevelser hjemme, så badeværelserne er pludselig blevet rum, der fokuseres på i indretningen, og de bliver tænkt på som husets nye luksusrum – ofte endda gerne med husets bedste udsigt.

Trendmæssigt ser vi også flere og flere, der vælger at få installeret badekar igen. Badekarret er en tidløs klassiker og en hverdagsluksus, hvor tiden for en stund står stille, når kroppen omfavnes af det tempererede vand.

Hjemmespa på det lille badeværelse

Har du ikke plads til hverken sauna eller badekar, skal du ikke fortvivle. Det lille baderum kan sagtens give ro og velvære-oplevelser alligevel. Ofte er det den lukkede dør og alenetiden, der gør hele forskellen i en travl hverdag med mange mennesker omkring dig konstant.

Med få elementer kan du sagtens skabe spa-stemning på det lille badeværelse også. Fx med duftlys, et fodbad med badekugler, tørbørstning, et koldt gys under bruseren, en lækker kropsolie og bløde håndklæder eller badekåbe.