Bag en tatoveret arm med Rosa fra Rouladegade

Vi har fået lov til at lure i den nye bagebog Rosa fra Rouladegade. Her er opskriften på Tatoveret arm-kage.

© DR/Lindhardt og Ringhof

Ny bog - Rosa fra Rouladegade

Her i slutningen af oktober udkommer en ny bog fra forlaget Lindhardt og Ringhof med 22 seje opskrifter fra tv-serien Rosa fra Rouladegade.
Vi har fået lov til at smugkigge i bogen og fundet denne geniale kageopskrift på en 'tatoveret arm-kage'.
Her er, hvad Rosa Gjerluff selv fortæller om historien bag arm-kagen:

"Da vi skulle udspionere Aras far, var han lige flyttet til et nyt kvarter, så vi forklædte os som nogle falske naboer, som vi kaldte Philip og Rikke. I det nye hus havde Ara fået sit helt eget værelse, og der var også blevet plads til et rum kun med tegne- og malegrej. For både Ara og hendes far elsker nemlig at tegne. Aras far er endda så glad for tegninger, at han har tatoveringer op og ned ad begge arme. Så vi bagte en ordentlig armkage til ham og tegnede en hjerte-tatovering på den."

Opskrift på Tatoveret armkage

Sværhedsgrad: 3 (ret svær)

8-10 Personer

Det skal du bruge:

  • 1 stor rugbrødsform
  • Pensler
  • Kagerulle

KAGE:

  • 1,6 dl peanutbutter
  • 1,6 dl vegetabilsk olie
  • 320 gram brun farin
  • 4 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 liter mælk
  • 375 gram mel
  • 4 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron

PYNT:

  • 250 gram fondant
  • Rød og hudfarvet frugtfarve
  • Kagetusser
  • Pulverfrugtfarve i forskellige hudtone-farver
  • SMØRCREME:
  • 150 gram smør
  • 250 gram flormelis (og lidt ekstra til
  • at rulle fondant på)
  • 2 spsk. vand
  • 1 tsk. kakaopulver

Sådan gør du:

Tænd ovnen, så den står på 190 grader.

Bland brun farin, peanutbutter og olie. Slå ét æg i ad gangen, rør, og kom vaniljesukker, mel, bagepulver, natron og salt i. Til allersidst hældes mælk i. Rør godt.

Smør en stor rugbrødsform med smør. Hæld dejen ned i rugbrødsformen, og kom den i ovnen og bag den i 50 minutter.

Du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke en træpind i. Hvis der sidder dej på pinden, er den ikke færdig. Er pinden ren, er kagen færdigbagt. Og er den det, tages den ud og stilles til afkøling.

Skær fondanten i to stykker: et på 200 gram og et på 50 gram. Tag stykket på 200 gram, og kom frugtfarve i, til det får hudfarve.

Tag stykket på 50 gram, og kom den farve i, som skjorteærmet skal have. Tag kagen ud af rugbrødsformen, og skær, snit og fil, så den kommer til at ligne en underarm.

Lav smørcreme af smør, flormelis, kakaopulver og vand, som puttes i en røremaskine eller klares med en håndmixer.

Pisk i 3-4 minutter. Smørcremen er lim til hud og skjorteærme. Gem et par skefulde til skjorteærmet, og smør underarmen ind i smørcreme.

Drys lidt flormelis på bord og kagerulle, så fondanten ikke kommer til at sidde fast.

Rul den hudfarvede fondant ud, og overtræk kagen, så den får hud på.

Rul skjorteærmet ud med kagerullen, og fold det, så det er klart.

Kom smørcreme på, der hvor skjorteærmet skal sidde, og sæt det på.

Tag en tør pensel, dyp den i pulverfarve, og mal skygger og blodårer på armen og hånden.

Så er det tid til at tatovere! Hiv kagetusserne frem, og slip fantasien løs.

Rosas Spionkagebog udkommer d. 30. okotber på forlaget Lindhardt og Ringhof.