© Anitta Behrendt, Styling: Julie Løwenstein

Begår du også disse 3 klassiske fejl, når du skal hænge billeder op?

Der er ikke noget, der kan sætte et personligt præg på indretningen som billeder og vægudsmykning. Men vi er mange, der slet ikke er klar over, hvordan vi får det maksimale ud af vores billeder.

18. juni 2018 af Mi Skjold Brix

Indretning er et spørgsmål om smag. Det vil de fleste hævde. Men ligesom at der findes en formel for, hvad vi mennesker helt instinktivt finder smukt ved et andet menneskes udseende, så gælder også nogle overordnede regler for indretning og ophængning af billeder, hvis du vil opnå et harmonisk udtryk. 

Det gælder blandt andet, hvor højt du hænger dine billeder, størrelsen på dem og hvordan du hænger dem i forhold til hinanden. 

1 Du hænger dine billeder for højt 

FEJL Din kunst er på himmelflugt og har intet at gøre deroppe i luften langt væk fra alt andet, du har indrettet dig med.

© Bolig Magasinet

RETTELSE Få hold i din ramme og hiv den ned på det rette niveau. En tommelfingerregel lyder, at du skal hænge den med en afstand på ca. 15-20 cm fra det møbel, den skal hænge over. 

2 Dit billede er for småt i forhold til arealet 

FEJL Dit billede har slet ikke format til at udfylde et passende areal over møblet, det skal hænge over og det får alt til at se en smule uharmonisk ud. 


RETTELSE Vælg et større billede eller indram det valgte på en anden måde; brug passpartout og en større ramme. Du kan også supplere med yderligere nips på møblet, hvis det giver mening, for at gøre den dekorerede flade større.

3 Du hænger dine billeder med for stor afstand 

FEJL Du hænger dine billeder som om, de intet har at gøre med hinanden eller måske direkte hader hinanden. 

RETTELSE Bring billederne langt tættere på hinanden. Og hold en kort afstand mellem alt, du hænger op og lad i stedet rummet omkring dine billeder fylde. Det negative rum i indretningen er alpha omega, som du kan læse her

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste