Bjørn Wiinblad vender tilbage med sit finurlige design

Rosendahl Design Group lancerer eventyrlig kollektion fra Bjørn Wiinblad

5. september 2014 af Mette Seerup

Han er kendt for sine krøllede penselstrøg på keramik, og ikke mange danske hjem kan sige sig fri for at have haft noget af det genkendelige keramik stående i 70’erne eller 80’erne.
Det er selvfølgelig den berømte kunstner og illustrator Bjørn Wiinblad, der her er tale om.  En kunstner, der dette efterår har fået et comeback, da Wiinblad nu genopstår som brand, når Rosendahl Design Group hylder den afdøde multikunstner og lancerer kollektionen Bjørn Wiinblad 2.0.

Bjørn Wiinblad er kendt for sit eventyrlige univers, sin farverige stil, og ikke mindst for sine kvindeskikkelser. En stil, der er en smule atypisk i den nordiske indretningsstil. Alligevel lader det til, at danskerne nu igen er klar til at tage imod de finurlige designs, der lanceres i et utal af farver, men også i en mere ren sort og hvid udgave.

Bjørn Wiinblad ønskede, at hans hjem i Lyngby, kaldet det Blå Hus, skulle omdannes til et arbejdende museum, og med økonomisk støtte fra Rosendahl Design Group bliver dette nu muligt. For hvert produkt, der sælges fra kollektionen Bjørn Wiinblad 2.0, går et fast bidrag til Bjørn Wiinblad Fonden, som står for projektet.

På Bolig Magasinet er vi vilde med de finurlige streger, og vil blande de nye designs med gamle klassikere eller hvidt pocelæn, for at give et smukt dækket bord en sjov detalje. 

Kollektionen består af alt fra termokrus til urtepotteskjulere, og er i butikkerne nu.

 

Håndplukket til dig

Seneste

Måske er du interesseret i ...