Bland spisebordsstolene og skab et personligt look

Det kan se superfedt ud at mikse forskellige spisebordsstole, men det er svært at opnå det helt rigtige look, som ikke bliver for rodet.

Miks og match spisebordsstolene

Mange vælger bare at have én type spisebordsstole rundt om spisebordet, men du kan sagtens vælge flere forskellige slags. Det handler bare om at gøre det på den rigtige måde, så udtrykket ikke bliver rodet, men i stedet giver dit hjem mere personlighed og kant.

Sådan kan du blande dem

Der er mange måder, du kan mikse dine stole på, men det er en god idé at have en slags gennemgående tema. F.eks. kan du holde stolene i samme materiale, farve eller have et tema a la dansk design eller ikoniske stole. Det giver et mere roligt helhedsindtryk, så det virker mere gennemtænkt.

Hvis du godt kan lide et lidt vildere udtryk, så kan du sagtens vælge nogle spændende farver eller blande nogle enkelte pangfarver ind i sættet for at give lidt spil. I princippet kan du mikse farve, materialer og mønstre præcis, som du vil have det, men hvis du gerne vil have lidt ro på, er det smart at finde en rød tråd.

© Anitta Behrendt

Her er stolene formet forskelligt, men farve og materiale ser meget ens ud, hvilket skaber et helt roligt look til spisebordet. Det giver samtidigt lidt personlighed og farve til køkkenet, der ellers er holdt i sort og hvidt.

© Anitta Behrendt

Stolene er vidt forskellige, men der er stadig en rød tråd i form af materiale, og samtidigt er det en blanding af stilrene, danske designikoner. Der er valgt forskellige farver, men de matcher alle enten stel eller planker på bordet, så de alligevel passer sammen.

© Anitta Behrendt

Her er der mikset både materialer og farver, men generelt er farvevalget stille og roligt, og det passer til både bord, lampe og vase. Stolene er designerstole fundet i genbrugsbutikker - bortset fra metalstolene, som er havestole fra Silvan.

Du kan sagtens mikse lidt af hvert, hvis du matcher det til omgivelserne, så det hele går op i en højere enhed.

© Kristian Septimius Krogh

Der er kombineret vidt forskellige designs og materialer, men den sorte farve gør, at looket alligevel holder, og det giver et spændende modspil til den ellers farverige indretning.

© Tia Borgsmidt

Her er stolene også holdt kun i stort, men det ser alligevel helt anderledes ud, fordi resten af boligen er holdt i mere dæmpede farver. Kombinationen af det lette gitter og de mere bastante modstykker giver også et fint modspil, så det ikke bliver hverken for meget eller for lidt.

© Pernille Kaalund

Blandingen af sort og rød giver et meget fedt farvepop, og den røde farve går igen i resten af indretningen, så det netop undgår at clashe.