11 eventyrlige idéer til, hvordan du laver en hyggehule til junior

Se med her og overrask dit barn med en magisk make over. Hvad enten du har hænderne godt skruet på eller ej, finder du idéen.

sengehuler og sengehimler
© A Tiny Love Story/Stenladans Cafe

Børn elsker at skabe deres egne små universer og hemmeligheder, og du kan hjælpe legen i gang og sikre timevis af underholdning, hvis deres værelse får en fortryllende legehule.

Måske har du hænderne godt skruet på og kan bygge dit barn en kombineret køjeseng og legestation. Er det ikke tilfældet kan du også erhverve dig en sengehimmel og bruge som blød stemningsgiver eller finde malingen frem og ridse hyggekrogen op.

Den gode hule til børn er kendetegnet ved at være lille og blød. Så indret den med en masse bløde sager.

Høje sider

En seng med høje sider tilsat en sengehimmel i en smuk farve kan være en simpel og hurtig måde at skabe en hyggehule på.

Det bløde hjørne

Hæng en sengehimmel op i et hjørne, tilføj tumlemadras og en masse puder, og du har et hyggeligt blødt hjørne, hvor junior kan nyde en enestund med bøger, bamser eller andet favoritlegetøj.

IDÉ Også en oplagt idé på fællesarealerne, hvis dit barn helst vil være i samme rum som dig.

Skru op for hyggen med en lyskæde

En god måde at give sengehimlen endnu mere hyggepotentiale er med en lyskæde. Hæng den langs kanten eller inde i.

En lille kant og en bane stof gør meget

Har du skråvægge, så stil sengen under en og lav en lille kant som her. Det er en lille detalje, som understreger hulestemningen. Tilføjer du gardiner er hulen helt komplet. Og med de fine store kvaster er den perfekt!

IDÉ Pomponerne er et oplagt DIY-projekt til en regnvejrsdag!

Ugh ugh - klar til hyg

Der er ikke meget indianer tilbage over de efterhånden mange forskellige tipier man kan finde til børn. De er fine og lette i tekstilerne og kan snildt bruges som legehule hjemme på værelset. Det smarte er, at de fleste kan klappes sammen og flyttes til fx køkken eller stue, så der kan leges mens forældrene laver mad.

Luftige tremmer

Byg en hems med luftige tremmer for at få fornemmelsen af et rum i rummet uden at lukke helt af. Sovehule øverst og stue nederst, oplagt til at invitere venner og veninder på besøg.

LÆS OGSÅ 10 ting, du skal overveje, når du vil lave en hems

Kuk kuk

Kighuller er altid sjove og oplagte til gemmeleg og ekstra meget hulestemning! Har du allerede en hems eller en højseng, skal du fatte en MDF-plade og skære hullerne ud med en stiksav. Husk at slibe godt for at runde kanterne efterfølgende og giv pladen en fin farve.

Højseng-hack

Byg udenpå din helt almindelige højseng og understreg hulestemningen ved at male i en mørk farve indvendig og hold ydersiden lys. Så er der plads til hverdagshygge og overnattende venner nederst.

Udnyt skråvægge

Hvor du måske generelt synes, skråvægge er mere en forbandelse end en velsignelse i indretningen, så er det helt omvendt på børneværelset. Det er oplagt at bygge en sengehule under en skråvæg. Det kan gøres helt simpelt med en plade, der sættes udenpå dit barns seng.

Mal dig til en hyggehule

Indram hems med maling og tekstiler i matchende farve og skab et ekstra rum i rummet der indbyder til ro og afslapning.

Skab et hulehus

Butik, café eller måske bare afslapning? Hvis du har hænderne godt skruet på, eller kender nogen der har, kan et fritstående helt hus i finér bruges til mange timers leg.