8 eventyrlige indretningsidéer, dit barn vil elske

Måske bor der faktisk en lille cirkusdirektør hjemme ved dig? Ellers måske en dygtig butiksbestyrer?

© Pinterest

Når det gælder indretning af de smås rum kræver det en vis portion fantasi at lave noget helt særligt.

Hvis du læser med her, synes du formentlig heller ikke, det er sjovt bare at stille en seng og et tøjskab derind. Nej, der skal mere til, skal der ikke?

Heldigvis boomer med det med gode idéer til, hvordan du kan gøre børneværelset til en lille eventyrlig plet i jeres hjem, hvor der lægges op til fantasi, leg og udfoldelse. Nogle af de bedste kan du se lige her.

Lav et cirkus loft på børneværelset

Opgrader børneværelset med en loftmakeover. Det lyder tosset, men se lige, hvor stor en forskel sådan en omgang øverst oppe gør!

Du kan vælge en klassisk rød, men andre mere dæmpede farver kan også sagtens forløse idéen som her, hvor en sart mint er brugt.

IDÉ I stedet for at stoppe, hvor væg og loft møder hinanden, så træk striberne ti centimeter ned på væggen. Det giver et mere fuldendt udtryk.

TIP Når du skal male striberne, så giv dig god tid til at sætte tapen på. Mal herefter kanten med samme farve, som loftet har, der hvor du senere skal male med din udvalgte farve. Det lukker eventuelle huller mellem tape og loft, så den farvede maling ikke trænger ind under. Når den er helt tør maler du med din farve to-tre gange og fjerner tapen, mens sidste lag maling endnu er våd.

Mal en stor plet af hygge

Synes du, børneværelset trænger til farve, så overvej, om du i stedet for at male hele rummet eller en hel væg skal gøre som på dette fine værelse og svinge penslen i en cirkel - selvom det dog ikke er helt så nemt, som det lige lyder.

TIP Når du skal tegne din cirkel på væggen, hæfter du en snor med malertape, der hvor centrum skal være. I den anden ende laver du en løkke og stikker en blyant igennem og tegner nu cirklen ved at holde snoren strakt som en passer. Mal med en pensel langs blyantsstregen. Det tager noget tid. Tricket er, at der skal være tilpas med maling, så kanten ikke bliver ujævn.

Pink zone til lektier og kreahygge

Endnu en fin idé, du kan føre ud i livet med en god spand maling. Skab et fint felt bag skrivebordet, som markerer zonen for fordybelse. Hæng hylder ovenover i samme farve, som feltet, du maler. Det giver en fin markering og liv til rummet og er nemt at føre ud i livet.

TIP Du kan sagtens bruge et skrivebord på ben, men det giver en ekstra fin effekt, at det kun er indenfor firkanten, farven er brugt.

Kravl i seng, min ven

Det må da være en barnedrøm for mange, at have mulighed for at brænde noget krudt af på værelset og en lettelse for forældrene, hvis det kan medvirke til at iPaden bliver lagt lidt på hylden. Hvis væggen kan bære det, så lav en klatrevæg på værelset - enten over sengen eller over en skummadras.

Mal en kæmpetavle på børneværelset

Man bliver aldrig for stor til en tavlevæg! Og så er den tilmed ultra nem at lave me tavlelak fra den lokale farvehandel. Tavlelak fås også i farver og hvis du synes, en hel væg er for meget, kan du sagtens nedskalere projektet og blot male et felt.

TIP Hæng eller lille liste eller hylde, fx Ikeas xx, til at opsamle kridtstøvet, der ellers samler sig på gulvet.

Mit navn det står med... fingerstrik!

Skriv barnets navn med fingerstrik i en flot farve lige dér - midt på væggen. Så er ingen vist i tvivl om, hvem der bor der, og det hjemmegjorte skilt er en fin måde at få farve ind på værelset, uden det overdøver alt.

Finurlig måneholder

Der er noget ret så eventyrligt over at have månen som natlampe. Enten, kan du lave den selv med kraftig pap (fx fra en flyttekasse), som du maler og dekorerer med lys. Brug en lyskæde med små dioder, du kan stikke igennem pappet. Prikken over i'et er en kammersjuk til at holde månen i kort snor. Det kan enten være en bamse eller - hvis du er særligt kreativ - dit barns yndlingsfigur, du kan skære ud med stiksav i tynd finér og male.

Hvad vil du købe i min butik?

Er dit barn også optaget af at lege rollespil fra den virkelige verden, så vil du score mange bonuspoint, når du udstyrer værelset med en fuldendt lille butik. Heldigvis er det én af de DIYs, der ser ud af meget, uden at kræve alt i verden af dig.

TIP Du kan bruge en 'Kallax'-reol fra Ikea og udstyre den med to bordben fra fx Silvan, som du monterer på kommoden til at holde markisen, som du hæfter på væggen. Det kan du gøre med snore og kroge. Det er lige til at overskue, er det ikke? Så mangler du bare at dekorere den og fylde den med lækre sager til at lange over disken og måske et lille kasseapparat.