Fælles børneværelse efter ungernes ønsker

Oscar og Alberts værelse er opdelt i zoner, så der er plads til både vild leg og rolig søvn

En lang liste af ønsker mødte Bolig Magasinets indretningsarkitekt Pernille Bustrup, da hun første gang besøgte familien i Ordrup for at trylle ideer frem til indretningen af Oscar og Alberts nye fælles børneværelse. De to drenge på tre og fem år havde nemlig lige overtaget forældrenes rummelige soveværelse.

Det nye børneværelse er stort og giver derfor rigtig meget gulvplads til drengene at boltre sig på. Men rummet har også flere døre, to store vinduer og en del skæve vinkler, som gjorde indretningen til en udfordring for Pernille Bustrup.

"Til at begynde med virkede det som et større puslespil at få opfyldt alle ønskerne, da der kun er to vægge at placere de permanente elementer som senge og skabe op ad," siger indretningsarkitekten.

Forældrene ville gerne indrette børneværelset med forskellige zoner: et hyggeligt soveareal; et sted, hvor drengene kan tumle med vennerne; et område, hvor ungerne kan sidde og tegne eller fordybe sig med en billedbog - og naturligvis plads til at opbevare alt børnenes tøj og legetøj.

Familien havde allerede lagt sig fast på farverne, som helst skulle være klassiske og lette farver som hvid og lyseblå tilsat lidt marineblå, alt efter hvordan møbler, stof og lamper kan sættes sammen. Samtidig foreslog familien, at værelset blev dekoreret med fotografier af familien og fælles oplevelser - for eksempel de fantastiske billeder af vilde dyr, som drengenes far, Frederik, har taget på en safari i Afrika. En idé, som indretningsarkitekten synes rigtig godt om.

"Fotografier er et helt specielt virkemiddel til at give et hjem personligt præg og samtidig gøre det hyggeligt og jordnært," siger Pernille Bustrup.