© @madebymor/@carolinenehring

Her er instagrams fineste børneværelser - og alle idéerne du skal stjæle

Lad din kærlighed til danske designikoner skinne igennem, eller skab utraditionel vægopbevaring, der både er praktisk og pynter.

4. januar 2018 af Mi Skjold Brix

Skab en fantasifuld og rolig base for dit yndlingsmenneske. Lad dig inspirere af nogle af de mest personlige og fine børneværelser, du kan finde på Instagram. Der er både noget for designelskeren og for den farveglade. 

Giv børneværelset en fin opdatering ved at male halvdelen af væggen i en frisk farve som her. Det giver liv og lidt kant.

A post shared by M A A I K E (@fleursdamelie) on

På dette fine børneværelse er den nostalgiske følelse lige i skabet med blonder, rattan og blomster. Gå på jagt efter et fint tapet, der kan understrege den feminine indretning. 

A post shared by Majken Thrane (@majkenthrane) on

Solsystemet pynter så smukt her på værelset, hvor to små drenge har hjemme. Lav dit eget eller køb dig til et lige her. 

Solsystem som uro til 799 kroner hos Lirumlarumleg.dk

Ikeas Mosslanda hylde kan bruges til meget andet end billeder som eksempelvis her, hvor dyrene er stillet op på række. 

Hylde, Mosslanda, fra Ikea, fra 39 kroner. 

A post shared by Camilla (@olinesmor) on

Prikkede vægge er en skøn måde at give liv til børneværelset - enten på en hvid væg eller på en kulørt baggrund. 

A post shared by Signe K (@plummum) on

Himmelske hylder er nemme at skabe selv. Mal en lille hylde og en sky på væggen i samme farve, så de næsten går i ét eller køb som her en metalhylde med den fine facon fra Bloomingville.


A post shared by Signe K (@plummum) on

Der er gået sport i at transformere Ikeas møbler og give dem personligt præg - også i børnehøjde, som her, hvor det fine legekøkken 'Duktig' har fået en feminin overhaling med tapet og guldmaling. 

A post shared by Anna (@annalandstedt) on

Opfordr til leg og hæng gymnastikringe i loftet på børneværelset. 

A post shared by Anna (@annalandstedt) on

I stedet for at hænge en masse rammer og andet nips op for at fylde væggene med hygge, kan du få samme effekt med knagerækker. Hæng dem i vater langs hele væggen og mal dem evt. i samme farve. Så er det bare med at hænge fine minder og sjove ting på de små knager. 

Er du ferm på fingrene, kan du bygge dine egne kasser. Ellers kan du købe dig til dem hos eksempelvis Trævarefabrikkernes Udsalg. Brug dem som reolsystem og trappe til køjesengen og indret dem med forskellige opbevaringsløsninger som fx det fine system til bolde. 

A post shared by Siv L (@nr13b) on

Skab en hyggekrog ved at bygge en hule af MDF-plader omkring sengen. Nemt og meget effektfuldt. Se flere idéer til at toptune en køjeseng her

A post shared by lilliandmeDE (@lilliandme.de) on

Indret en hyggekrog i stuen til de mindste - et rum i rummet. Der findes mange fine tipier, du kan gøre hyggelige med lys, puder og plaider. 

Hiv en gammel tavle ind eller mal et felt på væggen med tavlelak, som børnene kan tegne på med farverige kridt. 

Gør hverdag til en fest med vimpler på snor trukket gennem lokalet. Hæng gerne flere op, hvis du vil have en større effekt. 

Mønstret tapet gør et børneværelse fint og hyggeligt uden der går sommerhusstemning i den. Der er andre grænser for brug af mønstre på et børneværelse, så udnyt det og slå dig løs. 

Designklassikere i ministørelse er fine indslag på børneværelset, som nemt kan gå i arv til næste generation eller skud på stamtræet. 

Hold dig til en stringent farveskala på børneværelset. Det giver ro og gør det nemmere at opnå en gennemført indretning. 

A post shared by @madebymor on

Dyrk symmetrien på deleværelset og skab separate kroge, hvor minibeboerne kan trække sig tilbage. 

A post shared by @madebymor on

Med et hvidt kanvas er der plads til at skeje ud med detaljerne som her på værelset, hvor de fine pompomer i loftet og velvalgte farvestrejf gør indretningen personlig, men ikke kaotisk. 

A post shared by @madebymor on

Lav et legekøkken i børnehøjde helt fra bunden. Brug nogle bogkasser og en skål af stål, du nedsænker i reolen. Sæt fine forhæng op og det forvandler sig til landkøkkenleg med det samme.  

A post shared by Stine (@childlikeliving) on

Lad jeres stil gå igen på børneværelset, hvor du indretter med designklassiker i rette skala.

A post shared by Stine (@childlikeliving) on

Skab zoner på børneværelset ved at opdele væggen i farver eller tapeter, der markerer rummets forskellige zoner og funktioner. 

Endnu et eksempel på, at det er værd at tage en beslutning om, hvilken farvepalet I går efter på børneværelset. Det får i sidste ende indretningen til at se mere gennemført ud. 

Måske er du interesseret i ...

Andre læsere kan også lide...

Seneste