Her er Instagrams fineste børneværelser - og alle idéerne, du skal stjæle

Lad din kærlighed til danske designikoner skinne igennem, eller skab utraditionel vægopbevaring, der både er praktisk og pynter.

Instagrams fineste børneværelser
© @burtsbrisplease/@tutuettata

Skab en fantasifuld og rolig base for dit yndlingsmenneske. Lad dig inspirere af nogle af de mest personlige og fine børneværelser, du kan finde på Instagram. Der er både noget for designelskeren og for den farveglade.

Ram sovehjørnet ind med et skønt gammelt karlekammerskab og lad dyrene holde selskab i sengen. Varme toner og bløde tekstiler understreger hyggen.

LÆS OGSÅ 10 grunde til at få en hems.

En stor skuffe under sengen til legetøj, hvor status quo kan bevares til dagen efter, så legen ikke hele tiden skal nulstilles. Udskift de kedelige bedrolers i plastic med en stor skuffe i træ. Det giver et mere gennemført look til rummet. Bemærk også den fine gamle skoletavle som indbyder til masser af kreative kridttegninger.

Sæt spejl i lågen på dit karlekammerskab og giv børneværelset en større fornemmelse. Du kan også placere et bord i midten af rummet og byde velkommen til teselskab. Månen på den prikkede væg sætter en romantisk drømmende stemning.

Vælg et tapet med store smukke blomster og kombiner det med naturmaterialer som træ og flet. Brug en sengehimmel i en dunkel farve til at understrege en mørk, men hyggelig stemning a la eventyrskov.

En knagerække kan bruges som opbevaring af mange ting. Ikke kun tøj. Hold rummet lyst og venligt og lad det fineste af legetøjet få lov at stå fremme.

Dekorer med en stor gren eller endda et træ og en masse fine blomster på børneværelset. Det giver en fornemmelse af eventyr. Skab dine egne blomster af crepepapir, køb kunstige af slagsen eller som her skeletblade, som du limer på med en limpistol.

Hold tonerne på børneværelset nedtonede og tilføj fin akvarel-kunst for at understrege en let og luftig stemning. Hold tekstiler lyse og kunsten simpel.

Dekorer dit barns værelse ved at skrive navnet med gamle facadebogstaver og hæng op på væggen. Det giver et personligt og cool indspark på ethvert børneværelse. Den fine gynge hængt op i loftet er også et sikkert hit hos enhver legesyg sjæl.

Gå på jagt efter gamle billeder med smukke motiver i genbrugsbutikker eller i mormors gemmer. Du kan gå efter temaer som blomster, natur eller måske bondegårdsdyr for at skabe sammenhæng. Blandingen af moderne design og en fornemmelse af vintage danner fin kontrast.

På dette fine børneværelse er den nostalgiske følelse lige i skabet med blonder, rattan og blomster. Gå på jagt efter et fint tapet, der kan understrege den feminine indretning.

En stor flyvende fugl (eller måske et andet dyr) som tekstil vægpynt, er virkelig en fin måde at udsmykke væggen på. Fornemmelsen af himmelstrøg eller stjernevrimmel simuleres af de mange fine prikker på væggen. Lav dem selv med runde sorte klistermærker fra din lokale boghandler.

Lad humoristiske bamse-trofæer danne vægpynt i dit barns værelse. Hæng en enkelt op og kombiner med andet pynt, eller hæng en samling op på række som her. Hvis du vælger sidstnævnte, så lad disse være eneste vægpynt på dén væg og brug kun nedtonet mønstret tapet eller en enkel farve som baggrund.

Solsystemet pynter så smukt her på værelset, hvor to små drenge har hjemme. Lav dit eget eller køb dig til et lige her.

Solsystem som uro til 799 kroner hos Lirumlarumleg.dk

Ikeas Mosslanda hylde kan bruges til meget andet end billeder som eksempelvis her, hvor dyrene er stillet op på række.

Hylde, Mosslanda, fra Ikea, fra 39 kroner.

Prikkede vægge er en skøn måde at give liv til børneværelset - enten på en hvid væg eller på en kulørt baggrund.

Himmelske hylder er nemme at skabe selv. Mal en lille hylde og en sky på væggen i samme farve, så de næsten går i ét eller køb som her en metalhylde med den fine facon fra Bloomingville.

Der er gået sport i at transformere Ikeas møbler og give dem personligt præg - også i børnehøjde, som her, hvor det fine legekøkken 'Duktig' har fået en feminin overhaling med tapet og guldmaling.

Opfordr til leg og hæng gymnastikringe i loftet på børneværelset.

I stedet for at hænge en masse rammer og andet nips op for at fylde væggene med hygge, kan du få samme effekt med knagerækker. Hæng dem i vater langs hele væggen og mal dem evt. i samme farve. Så er det bare med at hænge fine minder og sjove ting på de små knager.

Er du ferm på fingrene, kan du bygge dine egne kasser. Ellers kan du købe dig til dem hos eksempelvis Trævarefabrikkernes Udsalg. Brug dem som reolsystem og trappe til køjesengen og indret dem med forskellige opbevaringsløsninger som fx det fine system til bolde.

Skab en hyggekrog ved at bygge en hule af MDF-plader omkring sengen. Nemt og meget effektfuldt. Se flere idéer til at toptune en køjeseng her.

Indret en hyggekrog i stuen til de mindste - et rum i rummet. Der findes mange fine tipier, du kan gøre hyggelige med lys, puder og plaider.

Hiv en gammel tavle ind eller mal et felt på væggen med tavlelak, som børnene kan tegne på med farverige kridt.

Gør hverdag til en fest med vimpler på snor trukket gennem lokalet. Hæng gerne flere op, hvis du vil have en større effekt.

Mønstret tapet gør et børneværelse fint og hyggeligt uden der går sommerhusstemning i den. Der er andre grænser for brug af mønstre på et børneværelse, så udnyt det og slå dig løs.

Designklassikere i ministørelse er fine indslag på børneværelset, som nemt kan gå i arv til næste generation eller skud på stamtræet.

Hold dig til en stringent farveskala på børneværelset. Det giver ro og gør det nemmere at opnå en gennemført indretning.

Dyrk symmetrien på deleværelset og skab separate kroge, hvor minibeboerne kan trække sig tilbage.

Med et hvidt kanvas er der plads til at skeje ud med detaljerne som her på værelset, hvor de fine pompomer i loftet og velvalgte farvestrejf gør indretningen personlig, men ikke kaotisk.

Lav et legekøkken i børnehøjde helt fra bunden. Brug nogle bogkasser og en skål af stål, du nedsænker i reolen. Sæt fine forhæng op og det forvandler sig til landkøkkenleg med det samme.

Lad jeres stil gå igen på børneværelset, hvor du indretter med designklassiker i rette skala.

Skab zoner på børneværelset ved at opdele væggen i farver eller tapeter, der markerer rummets forskellige zoner og funktioner.

Endnu et eksempel på, at det er værd at tage en beslutning om, hvilken farvepalet I går efter på børneværelset. Det får i sidste ende indretningen til at se mere gennemført ud.