Vild forvandling: Se, hvordan Cecilie forvandlede sine pigers deleværelse fra kaos til Danmarks måske fineste af slagsen

Det er ikke altid uden udfordringer at skulle indrette et delevenligt børneværelse. Men Cecilies tog udfordringen op og kom i mål med et inspirationsværdigt resultat. Se forvandlingen og stjæl idéerne.

Deleværelse idéer
© @cecilie_grann
Cecilie Grann

Cecilie Grann er 32 år, har to piger på henholdsvis 4 og 7 år og bor i en 75 kvm lejlighed på Frederiksberg. Til daglig arbejder hun med HR.

© @cecilie_grann

To børn, ét værelse.

Det kan hurtigt give udfordringer at skulle indrette et delevenligt børneværelse.

Der skal tages højde for to forskellige behov og der skal være dobbelt så meget opbevaringsplads.

Og hvad med privatlivet? Hvordan skaber man det, uden at skulle sætte en ekstra væg op?

Netop den udfordring stod Cecilie Grann overfor, da hendes døtres værelse skulle have en makeover.

På værelset skulle der være plads til Andrea på 7 år og Luna på 4 år.

– Selvom jeg klart oplever, at der er flere fordele end ulemper ved et deleværelse, så begyndte der alligevel at dukke nogle udfordringer op i takt med, at pigerne blev ældre - så værelset havde brug for en opdatering. Der manglede både opbevarings- og gulvplads, og så efterspurgte især Andrea på 7 år jævnligt noget privatliv, fortæller Cecilie om værelset inden makeoveren.

Med inspiration fra Instagram og Pinterest og et par gode råd fra arkitekt Anne Yoon kastede Cecilie sig ud i at give deleværelset en makeover.

Se bare den vilde forandring og stjæl Cecilies idéer.

SE OGSÅ Instagrams fineste børneværelser - og alle idéerne du skal stjæle

Udfordringerne på det tidligere værelse

  • Den manglede opbevaringsplads gav hurtigt et rodet udtryk på værelset, og den begrænsede gulvplads fik værelset til at syne mindre, end det er.
  • Manglende privatliv. Særligt den ældste af pigerne savnede følelsen af at kunne lukke en dør.
  • For stor en køjeseng. For at få plads til to senge på værelset, havde pigerne en køjeseng. Men køjesengen var for høj og optog meget gulvplads.
Deleværelse køjeseng
© @cecilie_grann
Deleværelse køjeseng
© @cecilie_grann
Deleværelse modulreoler
© @cecilie_grann

Sådan løste Cecilie udfordringerne

  • Senge med indbygget opbevaring. Cecilie fik bygget senge med skuffer. Det giver mere opbevaring, uden at optage mere plads i rummet.
  • Reolvægge. Den modsatte væg af sengene er blevet udstyret med en masse bogkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg. Det giver en masse opbevaring, men holder gulvet frit og får rummet til at syne større.
  • Høje, væghængte skriveborde frigør mere gulvplads til leg i forhold til det tidligere værelse. Det bidrager igen til at værelset syner mere rummeligt.
  • Gardin som skillevæg. For at pigerne kan få fornemmelsen af at have deres eget værelse, har Cecilie hængt et gardin midt i rummet, som kan dele det op i to.
  • Ingen deleløsninger. I stedet for at have fælles deleløsninger, som fx køjesengen, har Cecilie valgt at indrette værelset med to af alt og dermed indrettet "det samme værelse" to gange spejlvendt på hver side af gardinet. Det giver en større følelse af at have sit eget værelse, fordi det i udtrykket ligner to selvstændige værelser mere end ét deleværelse.
  • Fornyet udtryk. For at fornye det visuelle udtryk og skabe mere ro har Cecilie også fået bygget en radiatorskjuler af en snedker, sat nyt tapet op og malet loftet.

LÆS OGSÅ Lav selv seng med indbygget seng med opbevaring.

Deleværelse indbygget seng

Modulreolerne på væggen er fra Trævarefabrikkernes udsalg, gardinerne fra Etikk og tapetet fra Ferm Living. Højstolen længst mod vinduet er fra Gubi, mens den anden stol er fra Ferm Living.

© @cecilie_grann
Seng med opbevaring
© @cecilie_grann
Seng med opbevaring

Radiatorskjuleren og rammen til sengene er bygget af en snedker, mens skuffer i sengene er fra Ikea. Den runde sættekasse og gulvtæppet er fra Ferm Living.

© @cecilie_grann

Hvordan har dine piger taget imod resultatet?

– De er blevet virkelig glade for resultatet. Især Andrea, som er storesøster, blev virkelig glad for at få sit "eget" værelse. Så der har gardinet vist sig at være et godt alternativ til en væg. De høje skriveborde er også et hit. Og så har glæden over, at de selv måtte vælge det lyserøde loft været stor.

Hvilke af idéerne har vist sig at fungere bedst i praksis?

– Reolvæggen inklusiv de høje skriveborde har vist sig virkelig at være guld værd - og så er de faktisk også en relativ billig opbevaringsløsning i forhold til, at de virkelig giver meget opbevaringsplads. Jeg fandt modulreolerne, som reolvæggen er lavet af, til 5.000 kr. i alt hos Trævarefabrikkernes Udsalg.

Er der nogle af dine idéer, som har vist sig ikke at være en gode i praksis - og hvordan ville du i stedet have gjort, hvis du skulle gøre det om?

– De senge, jeg fik bygget til værelset måler 160x70 cm. Den størrelse har vist sig lige at være en tand for lille. Sengene bliver nemlig hurtigere for små, end jeg havde regnet med - især til den store på 7 år. Så hvis jeg skulle gøre det om, ville jeg nok have lavet sengene større fra begyndelsen. Men nu tænker jeg, at en løsning i stedet må være, at skufferne under sengen må blive rykket længere ud fra væggen, så der kan lægges en bredere og længere topplade på, som kan forstørre sengene.

Reolvæg modulreoler

Opslagstavlernen er fra Ikea, mens det runde gulvtæppe er fra Ferm Living.

© @cecilie_grann
Rund sættekasse
© @cecilie_grann

LÆS OGSÅ 11 fede teenageværelser, du kan få inspiration fra.