Sådan skal teenageværelset se ud, hvis du spørger et par 14-årige piger

Hvordan drømmer ungdommen i dag om at indrette sig på deres teenageværelse? De har vi spurgt 14-årige Mathilde og Olivia om.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Mathilde Vedel og Olivia Lundberg har været veninder siden de begyndte i første klasse. I dag går de i ottende og til sommer står den på konfirmation for begges vedkommende.

Vi har spurgt de to piger, der bor i Virum tæt på København, hvordan de har valgt at indrette deres værelse, og hvad de drømmer om, så du kan få et indblik i, hvordan det gode teenageværelse kan se ud - ifølge teenagerne selv.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Hvordan vil I beskrive jeres indretningsstil på jeres værelser?

M - Nordisk. Jeg elsker at indrette med træ, planter og lyse farver, som pastelfarver, pudderfarve, beige og hvid.

O - Nordisk og skandinavisk. Jeg elsker planter og blomster i flotte vaser. Mine møbler er generelt sorte eller hvide, men jeg pynter med pæne, lidt farverige ting. Mine yndlingsfarver til nips er mørkeblå, mørkegrøn og rosa.

Pigeværelse 14 år - seng
© Olivia Lundberg

Hvad er jeres favoritting på værelset?

O - Min grå væg. Jeg har malet en af mine vægge på mit værelse grå, fordi jeg ikke kan lide helt bare vægge. Der hænger ikke noget på den grå væg, men synes alligevel at den pynter, som den er.

M - Min stålreol fra IKEA. Jeg synes, den giver noget lidt andet til mit ellers feminine værelse. På kommoden opbevarer jeg min makeup, hudpleje, smykker osv. Jeg har to forskellige store trækasser stående på den nederste hylde på reolen.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Er der noget, I aldrig ville placere på jeres værelse?

M - Generelt bare ikke sorte møbler. Jeg er meget til de lyse, lidt feminine ting. Selvfølgelig gør det ikke noget med en sort ramme hist og her, men de store ting, som møbler, skal helst ikke være sorte, synes jeg.

O - Jeg ved ikke, om der er en speciel ting eller et møbel, jeg aldrig ville placere. Det handler nok mere om stilen, hvor jeg ikke så godt kan lide den lidt amerikanske indretningsstil. Jeg er mere til det nordiske.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Hvad har I hængende på væggene?

M - Jeg har en lille billedvæg på en af væggene. Så har jeg en lyskæde til at hænge oppe mellem panelerne i loftet. Jeg synes det give en hyggelig stemning og en god mulighed til at værelset ikke ser for tomt ud.

O - Hos både min mor og far har jeg en billedvæg. Jeg har både personlige billeder og plakater hængende. Billederne er i forskellige størrelser og jeg synes det gør værelset mere hyggeligt og at det ikke ser for tomt ud.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Hvordan opbevarer I jeres tøj på værelset?

M - Til alt mit basic tøj har jeg en stor kommode. Til det finere som kjoler og skjorter har jeg en bøjlestang. Den hænger dog ikke på mit værelse, men i et lille indhak ude foran mit værelse.

O - Hos min mor opbevarer jeg mine bukser og sportstøj i en kommode. Ovenover hænger der tøjstativ, lavet ud af vandrør, stålkæder og to kroge. Der har jeg mine T-shirts, bluser, kjoler og nogle af mine jakker hængende.

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Er der noget, I har fundet ud af, ikke fungerer på jeres værelse, selvom i troede det ville?

O - Jeg har engang haft et bord til makeup og cremer osv. I starten syntes jeg, at det var megafedt, men med tiden blev det bare til et bord at lægge alt sit rod på. Det fyldte for meget og var konstant rodet, så det har jeg fjernet igen.

M - Jeg har engang købt to falske kaktusser af plastik. I butikken syntes jeg, at de var vildt fede, og at man næsten ikke kunne se, at de var falske. Da jeg kom hjem og stillede dem der, hvor de skulle stå, var de SÅ grimme. Man kunne virkelig godt se, at det var noget plastikskrammel, jeg havde købt for 20 kroner!

Pigeværelse 14 år
© Olivia Lundberg

Er der noget på værelset, I tror, I kommer til at beholde i mange år frem?

O - Et gammelt skab, som står hjemme hos min far. Jeg har arvet det fra mine forældre, som har købt det, i en lille antik butik og efterfølgende malet sort. Jeg elsker at det er lidt gammelt og slidt, på den flotte måde. Jeg tror jeg kommer til at have det for evigt.

M - Min seng. Jeg har en stor dobbeltseng, som jeg tænker at tage med mig, når jeg flytter hjemmefra.

LÆS OGSÅ Det skal du bruge, når du flytter hjemmefra

Pigeværelse 14 år - tøjopbevaring
© Olivia Lundberg

Hvad bliver jeres næste køb til værelset?

O - Jeg kunne godt tænke mig at skifte nogle af mine billeder fra min billedvæg ud med nogle nye, for lidt fornyelse. Jeg har kigget på nogle fra Desenio - fx denne. De har mange forskellige plakater, med forskellige udtryk.

M - En ny kommode til mit tøj. Helst en helt plain hvid kommode (fx 'Malm'-kommoden fra Ikea), hvor der ikke sker for meget. Min gamle er helt slidt, så det kunne være rart med en ny.

LÆS OGSÅ Fine ideer til opbevaring af makeup