Boligfornyelse: Sådan får du flotte vægge på én dag

Med Nordsjös nye trendfarver, Ambiance Xtramatt og Perform+Easy2Clean er det nemt selv at male dine vægge. Her får du inspiration til årets trendfarver og 5 trin til at klare det hele på 1 dag.

Forny din bolig på en nem måde med vægmaling fra Nordsjö. Køkkenet her er malet med Denim Drift. En smuk og 'rolig' blå farve, der minder om himmel og hav.

Foråret handler om fornyelse – naturligvis også i boligen. En simpel metode med stor effekt er nye farver på væggene. Og med maling fra Nordsjö kan du endda slippe for at hyre en maler til at gøre arbejdet for dig. Den allergivenlige maling giver nemt et professionelt langtidsholdbart resultat, så du kan gøre det hele på én dag. Din eneste udfordring bliver nok i virkeligheden at vælge den rigtige farve til det rigtige sted. Her får du en kvikguide til begge dele:

Dark Lyon fra Nordsjö er en eksklusiv, dyb og varm nuance, der er perfekt til stuerummet.

Soveværelset, stuen og kontoret

Denne sæson er mange trendfarver inspireret af naturen. De vækker en stemning af ro og genkendelse i os og er derfor ideelle til rum, hvor det handler om afslapning, hygge eller fordybelse – eksempelvis soveværelset, stuen eller kontoret.

Farver: Prøv trendfarverne Denim Drift (en smuk blå nuance) eller Dark Lyon (en flot mørkegrøn nuance) fra Nordsjö.

Finish: Med Nordsjö Ambience Xtramatt får du det bedste ud af farvens dybde. En maling, der også understreger den rolige stemning, da den er refleksfri.

Grey Sand fra Nordsjö giver en markant forandring, men den er alligevel så lys, at den samtidig sikrer en fornemmelse af plads.

Køkkenet, entréen, børne- og badeværelset

I disse rum kan du med en udramatisk nuance skabe en behagelig baggrund til de elementer i indretningen, som godt kan 'larme' – det kan være diverse køkkenredskaber, jakker, legetøj og plejeprodukter.

Farver: Grey Sand, der har flotte lysreflekterende egenskaber, eller Denim Drift, som giver et frisk 'løft' til rummet.

Finish: Med Perform+ Easy2Clean får du en mat maling, der nemt kan rengøres. Samtidig er den ekstra modstand for det særlige slid, der kan opstå i disse rum.

Sådan får du flotte vægge på én dag

Når du har vasket væggene med grundrens, tørret efter med vand og spartlet eventuelle huller, er du klar!

  1. Dæk hele gulvet af med pap, plast eller skridsikre malertæpper, og tape kanter, lister og karme.
  2. Forsegl malertapen ved at male ovenpå tapen og lidt under. Det giver flotte skarpe kanter. Mal derefter med penslen ved kanter, hjørner og lister.
  3. Nu kan du rulle. Få så meget maling på rullen som muligt uden, at den drypper. Rul oppefra og ned, men ikke mere end to rullebredder ad gangen, så du får et jævnt lag.
  4. Lad det første lag maling tørre. Påfør derefter et sidste lag. Mal igen oppefra og ned for at sikre et perfekt resultat.
  5. Fjern tapen med det samme, når du har malet færdig.

OM NORDSJÖ

Uanset om du ønsker luksuriøse matte stuevægge eller er på udkig efter slidstærke matte køkkenvægge, så har Nordsjö farven til dig. Med den rigtige farve fra Nordsjö på det rigtige sted, kan du få smukke vægge overalt, der samtidig tåler lidt mere.