Boligtrends 2021: Her er de vigtigste tendenser som kommer til at forme vores hjem i år

Det er altid interessant at få et smugkig på, hvad det kommende år bringer af nye tendenser. Det får du lige her!

Boligtrends 2021

2020 blev som de færreste havde forventet, og det sætter også sit præg på 2021. I det nye år, vi netop har taget hul på, kommer vi til at omgive os i endnu højere grad med ting, der er med til at bringe balance og ro ind i hverdagen, som for manges vedkommende mest af alt skal bruges derhjemme.

Noget af det, som for alvor har en beroligende effekt på os er naturen og det afspejler sig også i de trends, vi ser for 2021. Tag med på en lille rejse ind i fremtiden og se, hvad du kan glæde dig til nedenfor.

1 Solkyssede og -blegede nuancer

Boligtrends 2021
© Jotun
© Jotun
© Jotun

Blå og grønne nuancer har været populære som vægfarver de seneste mange år. Det vidner forsiderne på Bolig Magasinet i den grad om. Men i år vil vi opleve et skift mod de varmere, støvede nuancer.

Et skift, der allerede er taget hul på med introduktionen af beige som en populær vægfarve i 2020, og som vi nu vil se bliver endnu varmere og mere brun og rødlig i tonen.

I en tid, hvor rejser til varme himmelstrøg ikke er muligt er det en kærkommen trend, som lader os indrette med de naturlige nuancer, der opstår, når solen en hel sommer har bagt og bleget omgivelserne til støvede versioner af sig selv.

2 Sø & Sky

Boligtrends 2021
© ATBO
© ATBO
Boligtrends 2021
© Broste Copenhagen
Boligtrends 2021
© Ferm Living

Flere og flere brands sender nyheder på gaden, som er formgivet eller dekoreret med tydelig skelen til naturens egne silhuetter. En diffus blanding mellem skyer og søer er den bedste opsummering, vi kan komme på. Vigtigst af alt for denne trend er udeblivelsen af stringente former, linjer og hjørner - her får alt lov at "flyde".

3 Den sorte accent

© Anitta Behrendt, Styling Julie Løwenstein
© H&M Home
© HAY

I et hav af sarte, støvede nuancer, som kendetegner årets farvepalet, dukker en joker op.

Flere steder ser vi stylinger og design, som tager udgangspunkt i de douchede farver, der så pludseligt brydes med strejf og streger af sort for at tilføre noget nyt til det rolige udtryk.

4 Kreativt komposit

© A Circular Design Studio
© Swedish Ninja
© Kooij

De kommende år vil vi se sortimentet af design skabt af genbrugte materialer stige støt. Som fælles nævner vil materialer skabt af en masse fragmenter blive særligt populære, fordi vi ikke har noget i mod at vores omgivelser måske også ser, at vi har truffet et ansvarligt valg.

Det er især den genanvendte plastik, der kan bruges i farvestrålende udtryk, men tænk også andre former for sammensatte fragmenter som fx patchwork.

5 Uperfekte fliser

© Natucer
© Fired Earth

Tiden, hvor identiske metrofliser og hvid højglans var kongen i vores køkkendrømme, er ovre. Nu vil vi have naturen med indenfor, som tidligere trends i denne oversigt også vidner om. Et sted, hvor det også kommer til udtryk er i vores valg af fliser, når vi indretter køkken og bad.

Matterede, håndlavede eller rustikke fliser vil blive mere populære, fordi de bryder med det stringente, kontrollerede og maskinproducerede. Samtidig er det en nem måde at opgradere et i forvejen poleret udtryk i fx dit køkken eller bad.

6 Krystaller, sten og stjernetegn

© Getty Images
© Urban Outfitters
© Urban Outfitters
© Crystallab

Generelt har vi mere fokus på sundhed og velvære end vi har haft i lang tid og globalt er der sket en opblomstring i interessen for, hvad krystaller kan gøre for os og vores hjem. Og selvom det lige nu mest er en global trend, så er det ikke utænkeligt, at flere og flere herhjemme også vil sætte sig ind i, hvad krystaller og sten kan bruges til.

Samme interesse viser sig også for astrologi og horoskoper og det afspejler sig også i indretningen på den vis, at alt med sol, stjerner, måner og stjernetegn er i høj kurs. Om det bliver en altoverskyggende trend herhjemme er usandsynligt, men ikke desto mindre kan den globale trend forklarer, hvorfor du pludselig har indrettet dig med noget, vi normalt forbinder med stjernehimlen.

7 Struktur som kunst

Boligtrends 2021
© Desenio
Boligtrends 2021
© @pernillevinge_

Trenden er allerede begyndt at vise sig, men i år kommer vi til at se endnu mere til hjemmelavede kunstværker og print, der tager udgangspunkt i en struktur.

Det kan både være i fotoform, hvor der zoomes ind på objektets struktur, men det kan også være DIY-kunst med struktur i materialerne, der bruges. Fx som vi har set med folk, der spartler maling på lærreder eller sprøjter PU-skum på dem. Ovenfor er det tekstil, der er blevet mættet med lim og sæt på lærred, som også giver en interessant struktur, og som du selv kan lave (se mere på @pernillevinge_).

LÆS OGSÅ Her er de fedeste interiøridéer, du kan bruge PU-skum til