Caipirinha! Så let er det at lave den brasilianske cocktail

Caipirinhaen var den store medaljetager blandt atleterne ved OL i Rio. Se her, hvordan du laver Mojitoens fætter og giver den smag af din yndlingsfrugt.

iStock

Caipirinha - hemmeligheden er ude

OL i Rio var en stor succes for dansk idræt. Det blev fejret både her og i Rio. Når en medalje var i hus, forlød det flere gange fra atlerne i Rio, at nu skulle de ud og fejre den med et stort batteri af Caipirinhaer. Her er opskriften på, hvordan du selv kan lave den brasilianske drink, der er ved at indtage hele verden, så du også kan mærke lidt af medaljerusen.

Mojitoens fætter

Caipirinhaen kaldes også for Mojitoens fætter, for den har flere ingredienser og look tilfælles med den cubanske Mojito. Der er dog lige så mange forskelle, som der er ligheder.

Alkoholen i Caipirinhaen er ligesom rommen i Mojitoen også udvundet af sukkerrør. Det er dog ren juice fra sukkerrør, der bruges til en Caiprinha og ikke melasse, som rom udvides af.

Den drik, du skal anskaffe til en klassisk Caipirinha hedder Cachaça. Den brasilianske spiritus var allerede før Rio efterspurgt uden for Brasilien, så det er særligt vanskeligt at finde og købe Cachaça i Danmark.

Ingredienser og redskaber til brug for tilberedning af en Caipirinha
© iStock

Opskrift på Caipirinha

Her får du opskriften på den klassiske Caipirinha og nogle ideer til, hvordan du kan "hacke" drikken med flere forskellige typer af frisk frugt.

Til den rene Caipirinha skal der kun bruges 4 ingredienser. Her er, hvad du skal bruge til én enkelt drink.

  • 60 ml. Cachaça
  • 1 Lime
  • Rørsukker
  • Isterninger

Sådan gør du

  1. Skær lime-frugten over i fire dele. Læg dem ned i et almindeligt glas. Det kan f.eks. være et whiskeyglas. Vend frugtkødet opad.

2., Strø sukker hen over lime-frugten. Mos sukker ind i limen. Brug for eksempel en støder fra din morter eller find et andet egnet redskab i køkkenskuffen.

  1. Tilsæt et shot Cachaça (ca. 60 mi.) Prøv dig frem med målet af alkoholen. Cachaça er en stærk drik, der holder 40 % alkohol.

  2. Tilsæt isklumper og rør godt rundt.

  3. Servér den, mens den er iskold.

Se flere detaljer om mixing af en Capirinha her.

Hindbær på toppen af en brasiliansk frugt Caipirinha ("Caipifruit")

Variationer af Caipirinha

Får du først smag for Caipirinha, så bliver du sikkert hurtigt fristet til at eksperimentere med at tilsætte forskellige former for frisk frugt. Det er i hvert fald en udbredt praksis i Brasilien. "Capifriuit" udføres ved at tilsætte den knuste frugt samtidig med Cachaça'en.

i hindbær-Caipirinha'en her på billedet er der tilsat tre knuste hindbær i drinksen og et par stykker til pynt ovenpå.

Prøv for eksempel også med kiwi, passionsfrugt, ananas eller mango.