Corona har sat fut under danskernes farvevalg: her er de bedst sælgende farver

Vi forsager ikke de grå vægge, men der er alligevel sket noget med vores valg af farver i hjemmet. Det viser en ny statistik.

Bedstsælgende vægfarver i Danmark
© Flügger/Dyrup

Det er altid interessant at se, hvordan andre indretter sig, hvilke farver de vælger og hvad de sætter sammen for at skabe deres unikke indretning.

Seneste indblik disker malingbrandet Flügger op med. En statistik fra deres tonesystem sladrer om, hvilke farver danskerne vælger, når de køber ind til at friske hjemmet op.

Ikke overraskende langes der stadig litervis af sikre farver over disken, men blandt de grå og beige toner dukker pludselig nogle mere modige farvevalg op, som ikke var på listen sidste år.

LÆS OGSÅ sådan former farver dit rum

© Flügger

Syren, citron og en bid af himlen

Blandt gråtonerne befinder sig blandt andet en smuk blå (1462), der inviterer himlens mest eftertragtede nuance indenfor. En nuance, som er nem at bruge i indretningen og som kan give kulør uden at vække uro.

Og det er ikke den eneste blå farve: en blålilla nuance (1453) a la syren har også oplevet en øget efterspørgsel. Denne nuance er en smule mørkere end de andre på listen.

© Flügger

Bubblegum

Men det er naturligvis ikke grå og blå, som får os til at konkludere, at vi herhjemme har fået et større mod på farver.

Det er salget af den temmelig lyserøde bubblegum-farve (1434), som også optræder på listen, der er skyld i den påstand.

Generelt ser vi, at lyserøde nuancer er gået fra at være forbeholdt børneværelset og nu bruges til alt fra entréer til badeværelser.

© Flügger

Glædelig gul

Sidste friske indslag på listen er denne appetitlige gule farve (1324), som giver både varme og lidt pep til indretningen i højere grad end fx beige.

© Flügger

Ud af mørket

Hos det verdensomspændende farvebrand PPG, som blandt andet inkluderer Dyrup, ser de også en tendens til, at vores farvemod i Danmark har ændret sig.

Det fortæller Annette Vraa, Shopper Marketer & Colour Stylist hos PPG:

  • Når vi taler med farvehandlerne hos vores forhandlere, kan de fortælle at danskerne er blevet mere modige med farver i hjemmet og salget af tonet maling er steget de sidste par år, siger hun til Boligmagasinet.dk og fortsætter:

  • Trenden med de mørke farver på væggene er aftagende og i stedet vil flere og flere kunder gerne have de lyse og lette farver til deres vægge, lyder meldingen.

Hvilken farve vælger du næste gang?