Cremet og boblende frisk mimosa med jordbær og hindbær

Denne skønne mimosa med champagne og sommerens dejligste bær har fået et ekstra fløjlsblødt løft med fløde-isterninger.

Mimosa med jordbær og hindbær
© iStock/Swanky Recipes

Mimosa med cremede hindbær og jordbær

Mimosa er en dejlig, boblende champagne-cocktail, som er umulig at sige nej til. I den klassiske version er den 'bare' en blanding af appelsinjuice og bobler.

Vi har dog fundet en delikat variant på Swanky Recipes, som har et lækkert, fløjlsblødt twist i kraft af fløde og frugt.

Ingredienser

  • 900 g frosne hindbær
  • 150 g friske jordbær
  • 50 g sukker
  • 2 spsk honning
  • 250 ml fløde
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 1-2 flasker champagne eller andre bobler

Sådan laver du mimosa med frugt/fløde-isterninger

Hæld hindbær og jordbær i en gryde på middel/lav varme, og varm igennem ca. 10 minutter. Tilsæt honning, sukker og vaniljesukker. Rør godt i blandingen ca. 5 minutter.

Tag gryden af varmen, og lad den stå i et par minutter.

Hæld blandingen i en blender, og blend godt igennem.

Pres blandingen gennem en si og ned i en skål, gerne med en spatel eller andet, som kan presse kernerne ud.

Herefter hældes fløden gennem sien og ned i skålen for at få den sidste frugtvæske med.

Hæld blandingen i isterningeform, og lad det fryse mindst 4 timer.

Hæld isterningerne i glassene lige inden serveringen og top med champagnen.