Cremet og boblende frisk mimosa med jordbær og hindbær
Denne skønne mimosa med champagne og sommerens dejligste bær har fået et ekstra fløjlsblødt løft med fløde-isterninger.
Mimosa med cremede hindbær og jordbær
Mimosa er en dejlig, boblende champagne-cocktail, som er umulig at sige nej til. I den klassiske version er den 'bare' en blanding af appelsinjuice og bobler.
Vi har dog fundet en delikat variant på Swanky Recipes, som har et lækkert, fløjlsblødt twist i kraft af fløde og frugt.
Ingredienser
- 900 g frosne hindbær
- 150 g friske jordbær
- 50 g sukker
- 2 spsk honning
- 250 ml fløde
- ½ tsk vaniljesukker
- 1-2 flasker champagne eller andre bobler
Sådan laver du mimosa med frugt/fløde-isterninger
Hæld hindbær og jordbær i en gryde på middel/lav varme, og varm igennem ca. 10 minutter. Tilsæt honning, sukker og vaniljesukker. Rør godt i blandingen ca. 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og lad den stå i et par minutter.
Hæld blandingen i en blender, og blend godt igennem.
Pres blandingen gennem en si og ned i en skål, gerne med en spatel eller andet, som kan presse kernerne ud.
Herefter hældes fløden gennem sien og ned i skålen for at få den sidste frugtvæske med.
Hæld blandingen i isterningeform, og lad det fryse mindst 4 timer.
Hæld isterningerne i glassene lige inden serveringen og top med champagnen.