Da det gamle tørreloft blev til en skøn lejlighed med pariser-stemning
Kan man trylle et mørkt tørreloft med skråvægge om til en skøn, lys lejlighed med pariser-stemning? Svaret er ja! Se, hvordan Signe og Jeppe har lokket lyset ind og fået deres 89 kvadratmeter til at vokse.
Fra et gammelt tørreloft til en skøn og lys taglejlighed
Her bor Jeppe Vig Find, medejer af produktionsselskabet ‘Pilotfilm’, og Signe Abrahamson, guldsmed og CEO af ‘Signe Abrahamson Jewelry’, som ligger i Valkendorfsgade. Se Signeabrahamson.com. Parret bor i en andelslejlighed på 89 kvadratmeter på Frederiksberg.
Lyset strømmer ind i Jeppe Find og Signe Abrahamsons smukke taglejlighed på toppen af Frederiksberg. Men sådan har det ikke altid været. De tidligere ejere havde lavet det oprindelige tørreloft om til beboelse, men der manglede stadig noget. De 89 kvadratmeter fremstod mørke, og skråvæggene fik lejligheden til at føles mindre. Men det afskrækkede ikke Signe og Jeppe. De så straks muligheder.
“Vi så fra starten en charme i de skrå vægge. De er med til at give lejligheden karakter,” fortæller parret.
“Vi vidste, at vi ville komme til at bruge al vores tid i det store rum. Derfor var vi enige om, at rummet skulle være så lyst og enkelt som muligt, så vores møbler, billeder og fine sager kom til at stå frem.”
For at lokke mest muligt lys ind fjernede Signe og Jeppe savsmuldstapeter, spartlede væggene, satte filt op og malede alt hvidt. Samtidig fjernede de en halvvæg i køkkenet, som stjal en stor del af dagslyset, og satte et nyt køkken ind, som de fik en snedker til at skræddersy.
“Vi valgte et helt enkelt køkken, som fremstår mere som et indbygget møbel end et dominerende køkken. Vi er meget glade for det,” fortæller Signe.
Ved at vælge en planløsning med stue, spiseområde og køkken i et har Signe og Jeppe formået at få de 89 kvadratmeter med skråvægge til at syne større, end de er.
LÆS OGSÅ 5 tips til at indrette under de vanskelige vægge
Detaljer med personlighed
Indretningen i taglejligheden er præget af kærlighed til vintagemøbler, finurlige skabe, iøjnefaldende lamper og grønne planter. For at give alt det lyse ekstra personlighed har de desuden valgt elegante messingdetaljer, fx armaturet og den håndsmedede vask.
“Vi var enige om, at messing skulle være et gennemgående element i vores lejlighed. Messing er både moderne og gammelt. Det har historie, er levende og patinerer smukt ... og så kan en guldsmed som mig jo ikke stå for noget, der skinner som guld,” fortæller Signe.

Førbillede af det gamle køkken
FØR
· Istandsat, men mørk lejlighed.
· Halvvæg i køkkenet, der stjal en stor del af lyset.
· Savsmuldstapet på alle vægge.
EFTER
· Ny, lys og åben planløsning med køkken, stue og spiseafdeling i et.
· Glatte, ny spartlede, hvide vægge.
· Nyt, enkelt køkken med messingdetaljer skræddersyet af en snedker.
· Mørke vægge i soveværelset og sortmalede gulve i de små rum.

Lyst køkken-alrum med god plads
Signe og Jeppe har skabt en oplevelse af god plads og luft i det lyse køkken-alrum.
SNUP STILEN Køkkenet er lavet af Kolon og Frederiksberg Snedkeri med gasblus fra Smeg og armatur fra Toni. Vasken i messing er lavet af en gørtler. Lamperne er designet af Vilhelm Lauritzen. Spisebordet er genbrug og stolene arvestykker.

Køkken med messing armatur
Den hvide bordplade i korian og komfurets hvide glas får modspil af det varme messing.

Stue med grønne planter og klassisk design
Signe og Jeppe har indrettet stuen med et miks af vintage, grønne planter, klassisk design og mere moderne elementer, der gør, at looket ikke bliver for romantisk.
SNUP STILEN Sofaen er Arne Jacobsens lufthavnssofa. Sofabordet har Signe skabt af et antikt spejl lagt på et metalstel, som en smed har svejset til formålet. Gulvtæppet er fra Massimo, og den store krukke er fra Rabens Saloner, mens lampen i hjørnet er en antik Jielde-lampe. Skabet er et genbrugsfund, oven på står lysestager fundet i New York.

Førbillede af halvvæggen i køkkenet
Halvvæggen i køkkenet stjal en stor del af lyset, derfor røg den i renoveringen. I dag har de en planløsning med stue, spiseområde og køkken i ét, hvilket får de 89 kvadratmeter med skråvægge til at syne større, end de er.

Vinduesniche med grønne planter
Vinduesnichen mellem spiseafdeling og dagligstuen fungerer som minihavestue. En dag håber Signe og Jeppe, at de får lov til at bygge nichen om til en lille altan.

Parisisk stemning i nabolaget
Der er en næsten parisisk stemning over Signe og Jeppes nabolag på Frederiksberg.

Mørk eksotisk stemning i soveværelset
I modsætning til resten af lejlighedens nordiske udtryk har soveværelset fået en mere mørk, eksotisk stemning. Sengen i kirsebærtræ er specialbygget af parrets gode ven, møbelsnedker Maya Bille. Se Nunabee.dk. Sengelamperne er fra Something Special.

Førbillede af det gamle soveværelse
Farvel, savsmulds tapet! Soveværelset fik nyt look med glatte vægge i en mørk tone.

Smuk vægfarve i soveværelset
“Vi har selv blandet farven til væggen i soveværelset. Der skulle nogle forsøg til, før den var der, men vi er meget glade for den.”

Gammelt industribord med Signes ringe
Det gamle industribord har parret fundet på et marked, de smukke ringe er Signes eget design. Se Signeabrahamson.com.

6 GODE RÅD
Drømmer du om at lave lejlighed på loftet?
1. Bor du øverst, kan du søge om lov til at udvide din lejlighed opad. Vil du gerne lave en helt ny lejlighed på loftet, skal du have fat i ejer- eller andelsforeningen.
2. For at et loft må bruges til beboelse, skal loftshøjden være mindst 2,5 meter på et rimeligt areal inde i lejligheden. Derudover skal der være plads til, at taget bliver isoleret.
3. Undersøg ejendommens bebyggelsesprocent: Er det tilladt at bygge på flere kvadratmeter? Spørg din ejer- eller andelsforening.
4. Det er bygherren, der søger om byggetilladelse. Skal en lejlighed udvides, skal ejeren eller andelshaveren søge, skal der etableres en ny lejlighed, er det ejer- eller andelsforeningen.
5. En byggetilladelse kræver, at der er tænkt på brandsikkerhed, lydisolering m.m. Ofte kræver det hjælp fra en professionel.
6. Hvad med lys? Den mest almindelige løsning er tagvinduer fx Velux-vinduer. En anden løsning er ovenlys eller kviste.
Kilde: Bolius.

Plantegning af andelslejligheden på Frederiksberg
