Derfor steg efterspørgslen på brugte versioner af disse møbler med 100% i august

Det er værd at huske til næste år, hvis du står med netop den type møbler og gerne vil sælge dem videre. Eller måske har du selv været på jagt og haft svært ved at finde det rette - så kan det være, du skal lede igen om et par måneder.

Grå sofa stue
© Styling: Julie Løwenstein, Foto: Anitta Behrendt

Dba.dk har i august måned oplevet en eksplosion i efterspørgslen på brugte sofaer og spiseborde, sammenlignet med månederne inden - og lige i hælene ligger skrivebordene også med en bemærkelsesværdig stor stigning.

Og årsagen er ganske simpel; I septemper er der studiestart på landets mange videregående uddannelser, og august bliver derfor den helt store flyttemåned for mange af de danske nyudklækkede studerende - det er nemlig især i forbindelse med studiestart, at mange unge river teltpløkkerne op og flytter hjemmefra.

Når de unge vinker farvel til deres værelse hjemme hos mor og far, så står de ofte med en helt tomt studiebolig, som skal indrettes og et behov for møbeltyper, de ikke har haft før. Det kan hurtigt blive en dyr post - og derfor kan antallet af unge, som skal flytte hjemmefra, også mærkes hos Dba.dk.

De unge fører på genbrugskontoen

Samtidig er det at købe genbrug heller ikke uvant for de unge, som suverænt har taget titlen som Danmarksmestre i genbrug:

– De unge fører i alle kategorier inden for genbrug og bæredygtighed i årets Genbrugsindeks (Dba.dks indeks, der kortlægger danskernes genbrugsvaner, red.), fordi de tænker så meget på klima og bæredygtighed. Derfor giver det rigtig god mening, at de unge, i måneden op til studiestart, leder efter genbrugsmøbler til deres nye studiebolig, siger Julie Schoen, som er talsperson for Dba.

Det stigende salg af sofaer, skriveborde og spiseborde i august måned er en tendens, som Dba.dk oplever år efter år i denne periode - og det er derfor oplagt, at have in mente, hvis du har nogle af disse møbler derhjemme, som du drømmer om at skille dig af med.