De 8 største trends: Sådan skal dit hjem se ud i 2018

Hvad vil du kaste dig over i din bolig i 2018?

Når året går på hæld, er det altid spændende at kigge frem mod en ny begyndelse og spå om, hvad der venter os i det nye år.

Generelt kan man sige, at trends indenfor både indretning og mode er blevet langt mere fragmenterede end tidligere i kraft af de sociale mediers indtog, men alligevel er der nogle dominerende trends, der overordnet får tag i mange af os.

Tag med, når vi kaster et blik på spåkuglen for 2018 og ser, hvad der venter os af fine farver og lækre materialer til boligen.

Grønnere grøn

Vi så allerede den grønne farve på alt fra puder til vægge i 2017, men hvor den før poppede op som støvede nuancer, bliver de mere klare og mættede i 2018 og breder sig også fra vægge og små flader af tekstiler til endnu flere steder i boligen.

Mange steder vil de også blive ledsaget af kontraster, som eksempelvis den rødlige stol på det første billede.

Mere glas

I lang tid har vi jagtet keramikfund til bordet, men flere af os er lige så stille begyndt at inviteret særlig glas til bords, og den tendens bliver kun større. Det gælder især for farvet glas og glas som en del af en brugsgenstand – fx foden på en lampe.

PENDEL, 'Float', af Karen Gilbert ogPaul Pavlak.

LAMPE af Louise Roe.

Frk. Lilla

Hvert år udråber Pantone en farve til at blive årets farve, og denne gang er det farven ’Ultra Violet’, der er løbet med den fornemme titel. Farven er en frisk lilla, der ikke umiddelbart tidligere har været i søgelyset. Men det kommer den nu, hvor farvepaletten fra 80’erne generelt får en renæssance. Om den friske lilla farve gør sit indtog for alvor på disse kanter, vil tiden vise. Men det vil kræve et hidtil ret overset mod.

Bud på, hvordan du kan bruge farven i en nordisk indretning.

#OnwednesdayswewearPINK

Som du måske har spottet i forbindelse med outfit-billeder på Instagram, så er det populært at hoppe i pink om onsdagen med reference til filmen "Mean Girls". I boligregi gør vi det hele året. I hvert fald er en af de større trends, som går igen blandt mange trendspotteres forudsigelser det, de kalder ”millenial pink”. En frisk lyserød - ikke at forveksle med neon pink.

Den bliver set både på gulv, møbler og vægge. Er du frisk? #in2018weliveinpink

Eg i forklædning

Trenden med røget eg både som fronter i køkkenet eller som materiale til møbler er fortsat stor. Generelt bevæger vi os længere og længere væk fra det sikre hvide og de populære møbelklassikere i egetræ, får kærlig konkurrence af mørkere træsorter. Frygt ej, de er ret fine.

Formede fliser

Det har længe været populært med marokkanske fliser på badeværelse og vægge, men en anden tendens får også en plads i vores (interiør)hjerter. Nemlig de geometriske fliser, der kan være alt fra seks- og ottekantede til buede i havfruemønster og meget mere.

Greige er det nye grå

Grå har været et hit længe, som et neutralt supplement til hvide vægge. Og nu er tiden altså kommet til, at der sker lidt på den grå front. Fra at bruge kolde grå toner, bevæger vi os over i den lidt varmere "greige", der er grå blandet med beige, som du måske havde regnet ud.

Farven egner sig godt i rum, hvor der skal være ro, som soveværelse eller stue.

Tone i tone

Foruden de særligt udvalgte farver for 2018 bliver den generelle tendens i vores farvevalg, at vi vælger dem tone-i-tone, så de på den vis komplementerer hinanden i et harmonisk farvespil, der vækker opsigt uden at larme. Farverne, der generelt kommer i spil er friske farver som grøn, lyserød, lilla og formentlig også mørkeblå (hvis man spørger en af landets største farveeksperter).

Hvad vil du kaste dig over i 2018?